Final i Rotterdam

Serben Victor Troicki blev till en tät tillställning i 500-turneringen i Rotterdam mot titelförsvarande Robin Söderling i deras första möte. Vann gjorde den svenske världsfyran i två raka set med 7-5, 6-4 på en timma och en kvart.

Med ingen levande rapportering kan Den Svenska DC-bloggen ändå konstatera att Söderling gjorde en solid insats och aldrig släppte in serben i matchen.
Robin bryter för andra gången när serben måste hålla sin serve, vid 6-5, i första set. Samma sak händer i andra när Robin bryter fram till 6-4 i andra och matchvinst.

Söderling trivs i Rotterdam. Han har efter premiären (ut i första omgången mot Berdych) 2005, gått till final 2008 (förlust där mot Llodra i ett avgörande tiebreakset), vinst i fjol mot en viss Youzhny och, minst, också final i år.
Vid vinst i eftermiddag behåller Robin sin fjärdeplats på rankingen då han håller fast vid sina 500 poäng som han fick förra året då han vann i Rotterdam. Han har i dagsläget ett försprång på 195 poäng till femman Andy Murray. Vid förlust tappar han 200 poäng vilket då innebär att han och Robin byter plats.

I eftermiddag klockan 14.00, möter han fransmannen Jo-Wilfried Tsonga, seedad åtta/rankad på plats arton.
De har mötts tre gånger, samtiga gånger med svensk som vinnare, i Masters, och dessutom utan att tappa ett enda set. Första gången på gruset i Hamburg 2008, andra gången Shanghai 2009 och i fjor i Indian Wells.


Det gick sämre för Simon Aspelin/Dick Norman i kvarten mot andraseedade Melzer/Petzschner. De föll i två raka set med två gånger 2-6.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0