Enkla siffror - tuff match - Robin i semifinal

Robin Söderling är för tredje gången, och första gången på fyra år, i semifinal i Marseilleturneringen Open 13. Detta efter en tuff match, men enkla siffror, och resultatet 6-1, 6-4 över titelförsvarande fransmannen Michael Llodra på en timma.

Robin började en aning stillastående och spänt. Detta straffar sig omgående i matchens första game som tar nio minuter att spela färdigt. Llodra skaffar sig fyra separerade breakbollar men Robin räddar samtliga efter bra spel och bra servande. Hans lugn vid dessa situationer är det vi mest kommer ihåg. Han reder ut det hela och avslutar gamets tjugonde poäng med ett ess.
Även i Söderling andra servegame blir det problem. Robin på nät blir passerad, 30-40, och matchens femte breakboll mot Robin. På den attackerar han på nät igen, denna gång med bättre utdelning, och avslutar med en stabil forehand. Gamet, 2-1, till Söderling.
I nästa game då ser vi en klar skillnad som speglar matchen så bra. Robin spelar sig fram till egen breakboll genom att passera en framrusande fransman, 30-40, Ännu en grym backhandretur senare och Robin går upp till 3-1. Som så många gånger i tennis så handlar det om att ta till vara på sina breakbollar.
En slicad retur av Robin i Llodras nästa servegame ger han hans andra breakboll i matchen vid 30-40. På den franska andraserven dömmer linjedomaren bollen som rätt. Robin har sett något annat och önskar en hawk-eye. Och mycket rikigt är den fel och matchens andra break till Robin, 5-1.
Robin kan nju serva hem första set. Han går fram till 40-30 efter det att Llodra inte hunnit med i en slagväxling. En duell följer som avslutas med att fransmannen lägger bollen i nät och första set till svensken på endast 31 minuter. Notara då att första gamet tog nästan en tredjedel av den tiden.

Andra ser inleds på bästa sätt sett ur svensk synvinkel. 15-40 i fransk serve och två breakbollar. En framrusande fransman på egen serve och miss ger svenskt 1-0. Ny svensk breakboll gånger två vid ställningen 3-1 och ännu en vid 5-3 vilket ger svensk matchboll, men fransmannen räddar samtliga. Svensk serve sedan som kan leda till matchvinst och en plats i morgondagens semifinal. Vid 30-15 i Robins serve dömmer återigen linjedomaren poängen ut. Robin vill då ännu en gång se en hawk-eye på poängen och även denna gång har Söderling rätt vilket ger honom två nya matchbollar, 40-15. En otagbar retur på andraserven gör att fransmannen räddar den första. På den andra blir det duell och Llodra avslutar med att lägga en skuren backhand bred, matchen till Söderling.

Robin har för andra gången på rad vunnit över Llodra (2 lika inbördes möten nu) och är klar för semifinal.
I och med denna plats i semifinal kommer Robin att få med sig fler poäng än i fjor, då han gick till kvarten. Förlust där mot en viss Llodra. Hur många vet vi imorgon eller efter finalen på söndag.

Motståndaren imorgon blir oseedade ryssen Dmitry Tursunov. 129-rankade ryssen Tursunov har Robin aldrig mött. 28-åringen från Moskva har representerat Ryssland 17 gånger i Davis Cup med ett facit på 8 vinster och 9 förluster. Senast han var uttagen var 2009 mot Rumänien (vinst i fjärde matchen). Frågan är om han kommer bli uttagen i matchen mot Sverige om två veckor. Han är trots allt inte bättre än sjätte bästa ryska singelspelaren om man följer rankingen. Matchen startar runt klockan 16.00.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0