Bländade offensivt av Söderling

Robin Söderling vann sin första match i Rotterdam, Holland och turneringen ABN AMRO World Tennis Tournament över hemmaspelaren Robin Haase med 6-3, 6-2 på mindre än en timma.

Efter tre, fyra game kom Söderling igång ordentligt. Han spelade smart, var framme på nät där han spelade mycket stabilt, rörde på fötterna och hade bra grundslag med väl avvägd längd. Man kan sammanfatta det med att Robin var minst ett par nummer för stor för Haase idag. 

Redan i det första gamet för Robin är han framme tre gånger på nät. Han går från 0-30 till gamevinst. Vid 3-2 till svensken är det dags för Haase att serva. Efter att ha matat bollar på holländarens forehand missar han vid nät, Robin har två breakbollar vid 15-40. Första klarar han med en läcker undanläggning. Dock blir Robin för svår och Haase lägger en forehand bred och första breaket är hemma, 4-2.
Vid 5-3 och 40-15 är det dags för två setbollar för Robin. En lång retur senare och första setet till Tibrosonen.

Robin indleder andra set i ett rasande tempo, Haase hinner inte med. Han går från 15-0 fram till 15-40 med en gång och två breakbollar. En rad tunga grundslag med ypperlig längd och till slut hinner inte Haase inte med och 1-0 till Robin. Efter ett blankt svenskt game är det dags igen. Robin går fram till 0-40 och tre nya breakbollar. Han har nu vunnit elva raka poäng. Två ess och en otagbar serve räddar dem breakbollarna. Men Söderling ger sig inte. Haase hinner inte med en gång till och Robin har ny breakboll. En duell och Robin har dubbelbreak, 3-0.
Två nya breakbollar vid 4-0 men Haase tar gamet. Vid 5-2 kan Robin serva hem matchen. Han gör det blankt och avslutar, som sig bör en dag som denna, på nät.

Det var kul att se Robin spela idag. Vilken glädje, vilken framåtanda. Det ser bra ut, helt enkelt.

Den toppseedade svensken möter nu i den andra omgången tysken Philipp Kohlschreiber, rankad på plats 36. Robin har svårt för denna tysk. På tre tidigare försök har Robin inte vunnit en enda. 2005 på gräset i 's-Hertogenbosch föll han med 1-2. På gräs i Halle 2008 gick det än sämre, 0-2. Samma år i Cincinnati föll han med 1-2 efter att ha tappat två set i tiebreak.

Tyvärr gick det inget vidare ut svensk synvinkel i SAP Open i San Jose, USA. Där förlorade Johan Brunström, tillsammans med Travis Parrot mot Berankis/Nishikori med 7-6 (7-4), 0-6, 6-10 redan i den första omgången.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0