I fjol final - nu ut utan chans

Det tog stopp oväntat fort för Robin Söderling i Barcelona, i hans gruspremiär för säsongen. Han föll stort mot kroaten Ivan Dodig, rankad på plats 56. Han föll med klara 2-6, 4-6 på knappa 1,5 timma. Robin tappade sin serive hela tre gånger i första set som var över på dryga halva timmen. Andra inleddes lika illa. Robin tappade med en gång och kom under med 0-2. Då kom en vändning likt den, mot just Dodig, i Miami för dryga månaden. Robin bryter tillbaka och går fram till 4-3. Skaffar sig där två breakbollar men utan att komma åt. Men sedan tog det stopp. I sitt nästa servegame händer det som inte får hända. Robin tappar sin serve. Han skakar sedan fram 0-30 vid ställningen 4-5. Då svara Dodig med att vinna fyra raka poäng och Barcelonaäventyret är över för denna gång.

Söderling tappar nu många poäng. I fjor gick han till final, där han föll mot Verdasco i skiljeset, och i år åker han alltså ut redan i sin första match, i den andra omgången.

Frågan är vad det är för fel på Robins spel. Han hittar inte flytet. Det kanske är den onda hälen som spökar.

Enligt spelschemat är det Estoril som gäller för Robin härnäst. Den turneringen startar på måndag.


Bättre går det för Simon Aspelin i par med sin nye dubbelpartner Kevin Anderson från Sydafrika. Igår vann de först över Bracciali/Marreo med 7-6 (7-4), 7-5. I dag följde dom upp det med att slå ut femteseedade Fyrestenberg/Matkowski med två gånger 7-5.
Simons senaste seger innan igår var i Davis Cupmatchen mot Ryssland i början av mars. I år är hans dubbelfacit, innan denna veckan, 4 vinster på elva försök.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0