Grus i maskineriet för Söderling

Robin Söderling är utslagen ur turneringen i Estoril, Portugal. Detta efter att ha förlorat i två raka set mot argentinaren Juan Martin Del Potro med 4-6, 5-7 på knappa två timmar.
Det var det sjätte inbördes möte mellan spelarna. Robin vann deras första 2007 men har sedan förlorat fem raka.

I första set har Robin hela fyra breakbollar utan att komma år. Del Potro har två och tar tillvara på en. Det är skillnanden på spelarna.
Vid ställningen 4-1 och 30-15 i argentinarens serve i andra set bröts matchen pga regn. Det tog hela tre timmar innan matchen kunde återupptas. Då gick Robin upp till 5-2 efter att ha räddat en breakboll.
Vid 5-3 hade sedan Söderling chans att serve hem andra set och få fram ett skiljset. Istället vaskar Del Potro fram två breakbollar. En duell följer och Robin räddar boll efter boll men får till slut ge sig och lägger poängen i nät.
Robin är sedan två poäng i från att ta hem setet i nästa game men kommer inte åt. Istället kvitterar Del Potro till 5 lika. En läcker rak backhand på sidlinjen ger Del Potro två nya breakbollar i nästa svenska servegame. En forehand i nät gör att argentinaren nu kan serva hem matchen.
Robin ger sig inte så lätt och får fram 0-30 efter ett dubbelfel. Tyvärr är det den sista poäng som Söderling vinner i turneringen. Del Potro vänder på gamet igen, vinner fem raka game, och kan efter att Söderling har lagt en in-side-out långt bred sträcka näven i skyn som vinnare av denna kvartsfinal.

Att Söderling inleder grussäsongen knackigt är inget ovanligt. Minns 2009 då han på de första fyra grusturneringarna vann fyra matcher. Det bar sedan i den femte turneringen på Roland Garros till final.
I fjol gick han dock till final på gruset i Barcelona, men sedan vann han endast fyra matcher på tre turneringar innan ännu en finalplats i Paris.

Nu väntar Masters i Madrid för Robin. Turneringen inleds på måndag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0