Söderling bra - Federer än bättre

Robin Söderling är utslagen ur US Open i New York. Världstvåan Roger Federer vann med 4-6, 4-6, 5-7 på knappa två timmar.
Robin spelade sin bästa tennis i stora delar av matchen men mot en av de bästa så hade han inte en chans. Förstaserven var åter igen det som inte klickade för Robin. Han hade de hårda presica grundslagen, den bra längden och blicken som ville ta honom till semifinal men på andra sidan fanns en man som ville än mer och som tog tillvara, på ett mer effektivt sätt, de chanser som dök upp. Vilken säkerhet i serven, vilken säkerhet i spelet denna världstjärna besitter.

Robin hade fyra breakbollar i det första setet utan att kunna komma år. Federer hade en chans och tog den. Det var skillnaden i det första setet. Redan i schweizarens första servegame hade Söderling tre chanser. Den första döms lång men genom hjälp av hawk-eye så vinner Roger poängen. Två breakbollar till gör inte skillnad, gamet till Federer. I det sjunde gamet går Federer från 40-15 till breakboll. Väl där gör han en stoppboll som inte Robin hinner fram på. Tre blankgame senare och setet är borta.
Söderling sätter grundslagen med bra längd, han rör sig föredömligt precis vid baslinjen  och slicar de så svåra vinklade poängen men ändå når han inte ända fram. Federer gör 12 vinnare mot Robins två.

I andra set får vi se en Robin som hamnar än mer längre bak i banan, ett par meter bakom baslinjen. Detta är förödande mot en sådan spelare som Roger Federer. I sitt andra servegame tappar Robin en övertag med 40-15 till breakboll för Federer. På den slår Robin sitt första dubbelfel.
Söderling ger sig inte. Han kommer igen redan i nästa game för Federer. Vid 30-40 får han en breakboll. En andraserve som Robin läser och så även på nästa slag och Robin passerar Federer vid nät, första breaket är hemma. Federer svarar på detta genom att vid läge 40-0 i Robins nästa servegame vinna nio raka poäng. Med andra ord så bryter han Robins serve och tar sitt blankt, 2-4.
Federer håller sin serve och avslutar, på den andra setbollen, med ett ess.

Det tredje setet är jämt. Båda spelarna håller sina servar. Efter en lång boll av Federer får Robins setets första breabkoll. På den blir det en duell som avslutas med att Federer lägger bollen bred, 3-5. Robin kan nu serva hem setet. Men inte. Dubbelfel och tre enkla forehandsmissar gör att Federer kan bryta tillbaka. Vid 30-30 var Robin två bollar ifrån set. I nästa servegame för schweizaren har Robin 15-30. Vid 30 lika lägger Federer en stoppboll som svensken hinner upp men som han sedan inte kan lägga över. Vi får se ett servegame som Federer missar många förstaservar i. Robin har varit två bollar ifrån två gånger.
I nästa servegame för Robin blir det jobbigt igen. Två breakbollar emot vid 15-40. Robin placerar in den första snyggt. På den andra lyfter Robin den enkelt ut. Federer kan nu servan hem matchen. Han går upp till tre matchbollar till med ett ess. På den första gör han sitt 18 ess och årets sista Grand Slam är över för Söderlings del
Federer avslutar med att gå från 3-5 till set- och matchvinst, imponerande. I semifinal väntar Novak Djokovic.

Söderling har åter igen gjort en mycket bra Grand Slam, kvarsfinal för andra året i rad. Han kan sammafatta årets fyra GS med en första omgång i Australien, en finalplats i Paris och ett kvart i Wimbledon.

Nu väntar Davis Cupkval till World group i Lidköping mot Italien nästa helg. Återkommer med mer runt denna match inom kort.  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0