Ryssland hemma i mars

Sverige kommer att möta Ryssland i den första omgången i Davis Cup 4-6 mars 2011. Enligt Den Svenska DC-bloggen var det den bästa lottningen vi kunde få. Sverige var oseedat vilket i sig kunde innebär att vi fått Spanien på bortaplan eller Argentina på bortaplan. Så med tanke på förutsättningarna kunde det inte blivit bättre.

Ryssland har starka singelspelare i form av Youzhny, rankad nia, som gick till semifinal i US Open för ett par veckor sedan. Till detta Davydenko, sexa, som dock varit skadad mycket i år. När det gäller dubbelspelare är det mer sårbara. Senast, när de föll mot Argentina i årets kvartsfinal, ställde dem Davydenko tillsammans med Kunitsyn på banan. De har på det senaste sju matcherna , från 2008 och tills i år, matchat sju olika dubbelpar, vilket i sig tyder på en stor osäkerhet. På dessa sju matcher har de vunnit endast två.

Sverige har mött Ryssland fem gånger. Vi har vunnit fyra av dessa (1975, 1982, 1994 och 2001) Enda förlusten kom 2002 i Moskva.

Spelplats är idagsläget oklart. Senast 80 dagar innan match, i mitten av december, måste det Svenska Tennisförundet lämna besked. Det pratades idag om Lund, Kristiandstad eller Halmstad.

Vid vinst i första omgången väntar vinnaren av Serbien och Indien. Även en sådan match skulle så spelas på hemmaplan oberoende vilket land det blir. Datum är då 8-10 juli.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0