Robin gjorde det - Sverige kvar i world group

Robin Söderling vann över italienaren Simone Bolelli i DC-kvalet, i söndagens första singel, med 6-3, 6-3, 6-3 på dryga 1,5 timma. En Bolelli spelade grymt aggresivt som ville ha korta dueller, men hade inte förmågan att vinna. Robin var för bra, för stor idag. Vilken världsklasspelare han har blivit Tibrosonen.

Sverige har nu ointagliga 3-1 och har vunnit hela matchen.

Det var en sådan dag där ingenting kunde stoppa svensken. Han visade upp ett sådant lugn och med en sådan blick som gör att ingenting kan gå fel. Robin har då och då under den senaste tiden inte satsat allt på sin andraserve. Han har istället satsat på att placera, vinkla den. I dagens match gjorde han det än mer. Intressant att se.

Simone Bolelli var i fösta set ett steg efter. Genom tunga och genomtänkta grundslag kom det första breaket fram till 3-1 i första set. Missad setboll i italiensk serve vid 5-2 gjorde ingenting. Han servar sedan hem setet blankt. På 32 minuter är Sverige bara två set från att vara kvar i hösta serien vad gäller Davis Cup. Noterbart är att Robin bara tappade fyra poäng i egen serve i det inledande setet.

I det andra så skaffar sig Robin två breakbollar i det femte gamet. På den första lägger Bolelli poängen i nät och Robin går fram till 3-2. För första gången i matchen hamnar Robin i svårigheter i det åttonde gamet. Söderling på nät och lyfter ut bollen vilket ger 30-40 och en breakboll. Robin räddar den men hamnar åter igen i svårigheter efter att han lägger ut ännu en boll. Serve med efterföljande boll i samma hörn räddar den. Ett ess avslutar gamet, 5-3. Robin har bestämt sig. Han går fram till 0-40 och tre setbollar. En grym retur gör att Bolelli lägger den första i nät. 2-0 i set till Sverige. Robin räddar två breakbollar och vinner sina två breakbollar i detta set - där är den största skillnanden mellan spelarna. 36 minuter tog det.

Tredje set inleds med att Robin hamnar i svårigheter. Bolelli driver Robin hörn till hörnoch avslutar med poängen i krysset och 30-40, en breakboll. Ett par stabila servar senare och det gamet är hemma. I nästa servegame skaffar sig Robin två breakbollar. Italienaren räddar första men sedan är det brutet, 2-0. Man ser nu att Bolelli i stort set ger upp. Spelarna följs åt fram till 5-3 och svensk serve. Efter det att Bolelli lagt ut poängen bred är det tre svenska matchbollar. På den gör Robin sitt 23 ess. Matchen till Robin, hela matchen till Sverige. Landslaget är kvar i hösta serien, World group. Robin har nu vunnit sex raka matcher i DC utan att förlora ett enda set. Bara det imponerar.

Detta var också coachduon Thomas Enqvist/Magnus Larssons första vinst. De föll i sin första match i våras mot Argentina. Den Svenska DC-bloggen säger grattis till hela det svenska landslaget. Starkt jobbat och vilken kämpaglöd.

Andreas Vinciguerra, i vad vi förmodar hans sista match på denna nivå, förlorade mot Fabio Fognini med 1-6, 3-6. Det såg precis lika illa ut som i fredags. Vi ser en Vinciguerra helt utan glöd. Det är mest tråkigt att se. 

Igår eftermiddag runt klockan 16, då Italien gick fram till 2-0 i dubbelmatchen, såg det ut som om Sverige skulle få ställa in sig på att spel i zonspel Europa-Afrika grupp 1. Istället för länder som Slovakien, Sydafrika, Brasilien, Schweiz och Equador så väntar spel i World group.

Klara för högsta serien är just nu Spanien, Frankrike, Ryssland, Argentina, Kroatien, Serbien, Tjeckien och Chile, som alla vann i första omgången i våras. Till det är nu också Tyskland, Indien, Kazakhstan, Rumänien och Sverige där efter vinst i helgens kvaldrabbningar. De som nu återstår är vinnarna mellan USA-Colombia (2-1 inför de avgörande singlarna), Israel- Österrike (2-1) och Australien-Österrike (spelar klart måndag efter det att regn satt stopp för söndagens singlar).

På onsdag, vid lunchtid lottas den första omgången 2011, som spelas den 4-6 mars. Det står redan nu klart att Sverige inte kommer att seedas bland det åtta bästa.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0