Robin gjorde det - klar för tredje

Vilken scenförändring för och av Robin Söderling i US Open. Han vann mycket klart den andra omgången i US Open mot amerikanen Taylor Dent med 6-2, 6-2, 6-4 på 1,5 timme.

Vi fick se en helt ny Robin Söderling. Han gjorde precis som Den Svenska DC-bloggen skrev om, efter matchen i den första omgången, och litade på sitt spel och sin serve. Blicken fanns där under hela matchen, fotarbetet var klockrent, serven satt som den skulle och Robin var med på varje på poäng. Han högg som en kobra på jakt på allt.

Matchen började med att Robin, i den 40 gradiga hettan, bröt Dent omgående på den tredje breakbollen i det första gamet. Vid 3-1 räddade Dent ytterligare tre raka breakbollar genom stabilt servande. Som så ofta hamnade Robin sedan i sitt nästa servegame i svårigheter. Han räddade först två breakbollar vid 15-40 och sedan ytterligare en innan han kan serva sig fram till 4-2. Av bara farten bryter han Dent i hans nästa servegame och kan sedan serva hem setet med två raka ess.

I andra sets tredje game vid ställningen 15-30 så är Robin, som under hela matchen där och hugger. Han driver Dent från hörn till hörn, och avslutar med att gå på nät och lägga en kort boll som amerikanen inte hinner fånga. Två breakbollar, 15-40, till Söderling. Nästa boll på baslinjen av Robin och Dent hinner inte med i fötterna och breaket är hemme, 2-1. Robin bryter igen innan det är dags för Robin att serva hem setet. Efter en timmes spel står det 2-0 i set. 

Det tredje inleds som det första - Robin bryter omgående. Dent slänger racketen i marken i ren frustration. Det finns inget att göra åt Robin i dag. Amerikanen försöker nu ändra på sitt spel. Vi får se ett mer chansartat spel från Dent. Han går än mer fram på nät. Robin svarar med att lugnt och metodiskt passera honom gång efter gång. Robin håller undan till 4-2 och 5-3. En sumpad matchboll, i Dents nästa servegame, bekommer inte Robin. Detta trots att amerikanen gör ett ess på sin andraserve på den.
Robin servar sig i sitt nästa servegame från till 40-0 och tre nya matchbollar. Dent på nät och i nät på den och Söderling är klar för tredje omgången.

Idag var det roligt att se Robin spela. Glöden och intensiteten avgjorde. Dent såg mest trött och orörlig ut.

I tredje matchen väntar holländaren Thiemo de Bakker. Robin har mött honom, rankad 48, en gång. Det var i våras på gruset i Barcelona och Robin vann i två raka set. Matchen spelas på lördag.

Simon Aspelin och Paul Hanley vann sin första match i dubbelturneringen. De slog Russel/Tursunov med 6-3, 3-6, 6-3. I den andra omgången får det möta Marx/Zelenay.

Tyvärr blev det respass för Johan Brunström. Han spelar i US Open tillsammans med Travis Parrot och de föll mot Mayer/Wassen med 4-6, 1-6.

Vår senaste turneringssegrare Robban Lindstedt/Horia Tecau vann, sin första match, över hemmalirarna Ginepri/Sweeting med 6-4, 6-2. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0