Nytt tänk inför Italien nästa vecka

Om en vecka, 17-19 september, är det kval i Davis Cup och dess World Group. För Sveriges del betyder det match mot Italien i Sparbanken Lidköping Arena. Där finns plats för 2500 stycken. Matchen spelas på Hard Plexipave.

För Sverige har kaptensduon Enqvist/Larsson tagit ut Robin Söderling (singelranking 5 och dubbel 965, 10-3 i singel och 1-1 i dubbel vad gäller spel i DC), Andreas Vinciguerra (557/-, 3-8 resp ingen dubbel), Simon Aspelin (-/28, 0-1 och 3-6) och Robert Lindstedt (-/25, 0-1 och 2-3). Till lägret som inleds i helgen är också Filip Prpic, Ervin Eleskovic och Pablo Figueroa.

Den Svenska DC-bloggen har tagit sig friheten att spekulera om vad vi anser om laguttagning:
Världsfemman Robin Söderling är självskriven i, i alla fall i två singlar.
Vid hans sida bör Enqvist/Larsson satsa på någon av de yngre killarna - varför inte Eleskovic. Han är 23 år och det är dags att ge honom chansen. All heder till Andreas Vinciguerra men han har varit ett osäkert kort länge och kommer inom kort avluta sin karriär. Han har inte vunnit en enda av de sju singlarna han spelat sedan 2003. Denna gång ser vi helst honom som sparring under veckan, en perfekt sådan.
Eleskovic har visat framfötterna i Båstad där han kvalvann tre matcher och gick sedan till andra omgången. I övrigt håller han mest till på Future- och Challangenivå. Just nu är rankingen nummer 370.

I dubbel hoppas vi på ett renodlat dubbelpar, Aspelin/Lindstedt, i första hand. Om inte ställ över Aspelin i truppen och ha Vinci som alternativ för söndagens ev avgörande singel. Satsa då på Lindstedt/Söderling. Här får Robin själv avgöra om han orkar tre matcher på tre dagar.

Italien har tagit ut Potito Starace (ranking 55 i singel och 63, singelspel 12-1 och i dubbel 5-3), Fabio Fognini (86/153, 4-1, 0-0), Simone Bolelli (120/118, 4-3, 3-1) och Daniele Bracciali (621/74, 1-4, 5-2).
Just nu känns det som om Starace och Bolelli tar hand om singlarna och även dessa herrar får hand om dubbeln. Dock så spelade Bracciali och Starace senast i US Open. Där fick de stryk mot Lindstedt & Co i den andra omgången. De spelade också tillsammans i år i Båstad (åkte ut i semifinal även då mot Lindstedt), Turin, Wimbledon (första omgången) och Roland Garros (tredje omgången). Så här höjs ett varningens finger för detta par istället. Noterbart är att inte Italiens just nu andra bäste singelspele Andreas Seppi är med. Det ryktas om ett internt bråk mellan han och övriga laget.

Fram till lottningen på torsdag nästa vecka får båda lagen byta ut två av de fyra spelarna som är föranmälda.

Nya kanalen TV10 sänder direkt samtliga tre dagar.

Den Svenska DC-bloggen återkommer.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0