Kämpainsats gav kvartsfinal

Robin Söderling är klar för kvartsfinal i US Open i New York. Detta efter seger över Albert Montanes med 4-6, 6-3, 6-2, 6-3. Spelet stämde inte hela tiden, utan Robin fick kämpa och slita. Till slut gav det utdelning.

Robin började matchen med en bra träff på forehanden. I mitten av första set hände någonting. Robin såg spänd ut och och fick inte till serven. I det femte gamet så tappar Robin serven på den första breakbollen emot. Han gjorde allt för många egna misstag. På dryga halvtimmen var setet över. Felprocenten var allt för hög med 14 oprovecerade egna misstag. Han försökte slå ut Montanes men den taktiken fungerade alltså inte.

I andra blev det bättre. Robin började spela mer taktiskt. Vi får se en Söderling som försöker på ett bättre och smartare sätt placera bollarna, han drar ner på tempot. I hans andra servegame när han går fram till 40-30 får vi se honom knyta näven, han ser bestämd ut. I nästa game ger det resultat. Spanjoren gör tre enkla misstag, tre allt för långa poäng och han bryter spanjorens serve på den första breakbollen. I nästa spanska servegame har Robin tre spridda breakbollar igen utan att komma åt. Spelarna följs åt och vid 5-3 är det svensk serve som leder till två setbollar vid 40-15. Han avgör på den andra mer ett klockrent ess.

Tredje set fortsätter i samma anda som det andra. Robin bryter både till 3-2 och 5-2. Serven tar sedan hem setet igen, åter igen på den andra setbollen.

Fjärde set, som också blir sista set, är även det likt. Robin bryter i det femte gamet för tredje setet på raken. Vid 5-3 så är det spansk serve. Robin avslutar med ett fantastiskt välspelat game med många fina poäng. Han får fram 15-40 och två matchbollar. På Robins retur lägger Montanes bollen ut och mathen till svensken. Han sträcker båda armarna i skyn och är lycklig. Efter två timmar och femton minuter är han i kvartsfinal för andra året i rad.

I kvarten, som är andra match på Arthur Ashe inatt vid 03-tiden, väntar ett välkänt ansikte i form av schweizaren Roger Federer. De har mötts tretton gånger med tolv vinster till Roger. Senaste gången de vann dock Robin. Det var i Paris och på Roland Garros på det röda gruset tidigare i vår. Han vann med 3-1 i set efter att ha forlorat första set. Vi får se hur det går. En sak är säker, spännande blir det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0