Gamla vanor i Lidköping

Imorgon inleds kvalet i Davis Cup. För Sveriges del betyder det match mot Italien i Sparbanken Lidköping Arena. 

Kaptensduon Enqvist/Larsson tog ut, det väntade laget, i singel Robin Söderling och Andreas Vinciguerra. Dubbeln tar Simon Aspelin och Robert Lindstedt hand om. 

Filip Prpic, Ervin Eleskovic och Pablo Figueroa, som varit med under träningslägret i veckan, ställdes med andra ord utanför laget. Väntat men lite tråkigt att inte Enqvist/Larsson vågade ge någon av dessa herrar chansen att ta hand om andrasingeln. Den svenska kaptensduon ser med andra ord inte att Vinciguerras kurva pekar ned åt medan vi har en viss Eleskovic och Figueroa som snart måste skaffa sig den rutin som behövs för att kunna utveklas på egen hand och för det svenska DC-lagets framtid.

Den italienska kaptenen tog ut Potito Starace och Fabio Fognini i singel medan Simone Bolelli tillsammans med Daniele Bracciali får ta sig an dubbelmatchen. 

Först ut imorgon är det dags för de två 29-åringarna Vinciguerra mot Starace. Ranking 561 mot nummer 50 kan väl bara sluta på ett sätt? Vi får se klockan 15.00 om kämpen Vinci kan vända trenden av förlorade DC-matcher (han har inte vunnit sedan 2003).
Andra singel får vi se världsfemman Söderling mot Fognini, rankad på plats 71. De har mötts två gånger. Båda två på grus, i Båstad 2008 och Hamnburg i fjor, med Robin som vinnare.

Ang dubbeln på lördag, klockan 14, får kapterna ändra uppställning till en timma före match. Så vi får väl se om det blir Lindstedt/Aspelin eller om Söderling kommer in även här. I det italienska laget är Bolelli/Bracciali uttagna.
Dessa båda herrar har aldrig spelat ihop i Davis Cup. Dock så har Italien ställt Bolelli/Starace (3 vinster och en förlust) och Bracciali/Starace (en vinst och en förlust) på benen sex gånger.

På söndag inleder Söderling mot Starace. Robin vann i Monte Carlo 2006 men föll i fjor i Barcelona. EFter det får vi se Vinciguerra mot Fognini.

Övriga kvalmatcher i helgen:
Israel - Österrike
Colombia - USA
Tyskland - Sydafrika
Indien - Brasilien
Australien - Belgien
Kazakhstan - Schweiz
Rumänien - Equador

Vid svensk vinst så krävs det, i stort sett, ett under för att Sverige skall bli seedade inför lottningen och den första omgången 2011. Sverige är just nu rankade på plats 11. Av de lag som finns före Sverige och som kan bli seedade samt måste förlora i helgen för att det skall bli en seedning för Sverige finns USA, Israel och Tyskland. Det är åtta lag som seedas. Lottning sker på onsdag klockan 12.30 i Bryssel.

Vi återkommer.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0