Aspelin/Lindstedt Vs Bolelli/Starace

Om dryga halvtimmen är det dags för den mycket viktiga dubbeln i kvalet mellan Sverige och Italien som spelas i Lidköping.

Sverige ställer upp med det annonserade dubbelparet, med andra ord Robert Lindstedt och Simon Aspelin. Detta svenska par har spelat tillsammans två gånger i Davis Cup och båda gångerna mot Israel. Det blev förlust 2008 på bortaplan med Erlich/Ram med 0-3 (då Sverige sedan vann matchen) och vinst med 3-1 året efter inför tomma läktare mot Rad tillsammans med Hadad (då Sverige sedan förlorade hela matchen).

Italien tar bort Bracciali och ersätter honom med Potito Starace. Simone Bolelli/Starace har tillsammans 3 vinster och en förlust. De senaste tre segrarna har kommit i de senaste tre DC-matcherna. Två på grus och en på hard.

Med tanke på att det verkar som om Vinciguerra mentalt redan slutat spela tennis på denna nivå så är denna dubbelmatch väldigt viktig. Klockan 14 är det dags.

Noterbart från de övriga kvalmatcherna runt om i världen är att Schweiz är utslaget från World group. Kazakhstan har vunnit efter att ha ointagliga 3-0. Det skall dock nämnas att Federer inte är med.
Även Rumänien är klar för nästa års huvudturnering. De står 3-0 mot Equador.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0