Svensk revansch mot spanjoren Ferrer - nu Federer

Robin Söderling är klar för kvartsfinal i Shanghai efter en klar seger över David Ferrer från Spenien med 7-5, 6-4 på 1 timma och 46 minuter. Samma Ferrer förlorade Robin mot för mindre än en vecka sedan i Peking. 
I dag var det en helt annan Söderling vi fick så på banan i Kina. 
I det sjunde gamet bryter svensken spanjorens serve på den sjätte breakbollen, och fem gamebollar, och detta genom att sänka hastigheten på slaget som gör att Ferrer missar. I näste servegame räddar svensken en breakboll och får fram 5-3. När sedan Robin skall serva hem första set så vill spanjoren något helt annat. På den fjärde breakbollen är brytet åter ett faktum. På ren vilja och en beslutsamhet går Robin fram till 15-40 och två braekbollar. Matchen svänger och Söderling går fram till 6-5 och ny chans att serva hem setet. Han gör det och första set hemma.
I andra set rivstartar spanjoren och går fram till 0-2. Robin kommer igen och, på den bryter omgående tillbaka till 1-2. Av bara farten bryter Robin spanjorens serve igen på den andra av tre breakbollar. Spelarna håller sina servar och vid 5-4 kan svensken serva hem matchen och en kvartsfinal i denna Mastersturnering. Han servar fram till 40-30 och har en matchboll. Han tar tillvara den första.

Imorgon klockan 14.00 är det kvartsfinal mot världstrean Roger Federer. Robin har som bekant svårt för denna schweizare, som är en av de största genom tiderna. De har mötts fjorton gånger och Federer har 1-13 på svensken. Till detta vann Robin en uppvisningamatch i Dubai i början av året. Noterbart är att deras tre senaste möten har, precis som i morgon, varit en kvartsfinal. I fjor vann Roger med 3-1 i US Open, sedan kom den svenska revanschen på Roland Garros i våras (3-1 till Robin och hans enda vinst) och så vände det igen, återigen, i US Open (0-3).

I dubbelturneringen vann Simon Aspelin/Paul Hanley sin första match över Stakhovsky/Youzhny med 6-3, 4-6, 11-9 (mtb). Dock blev det sedan respass i andra rundan över toppseedade bröderna Bryans från USA med 3-6, 5-7.

Samma öde hade Robban Lindstedt/Horia Tecau. De vann sin första match över Knowle/Ram med 6-4, 2-6, 10-5 (mtb). I andra så föll de mot fjärdeseedade Kubot/Marach med 4-6, 5-7.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0