Stopp igen i kvarten

För tredje turnerigen i rad tog det stopp för Robin Söderling under hösten. Idag blev det förlust för tredjeseedade Söderling mot åttondeseedade David Ferrer i två raka set med 2-6, 4-6. Detta var deras tionde match och blott tredje vinst för spanjoren, den första på något annat underlag än grus.

Robin tappade sin sin serve både till 1-2 och 2-5 i första set och Ferrer kunde sedan serva hem det. I början av andra gick Robin upp till 3-1 innan det roliga försvann igen. Ferrer vände på steken och kunde gå upp till 3-5 innan Söderling kunde hålla sin serve igen, men då var det försent. Det var ingen bra match rent kvalitetsmässigt och Söderling hade sin chanser, men tog inte tillvara på dem. Serven var inte bra. Fina slag blandades med mindre bra, där av 5 dubbelfel.

Nu väntar Shanghai Rolex Masters som inleds på söndag, som sista turnering för denna gång i Asien. Veckan därefter bär det av till Sverige och Stockholm för If Stockholm Open.

Fotnot. Robins andra förlustet i kvartsfinaler under hösten var mot Federer i US Open och Golubev i Kuala Lumpur i förra veckan.  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0