Stabil Söderling till kvarten

Den svenske världsfemman Robin Söderling, som andraseedad i If Stockholm, är klar för kvartsfinal. Han vann med två gånger 6-3 mot tysken Benjamin Becker. Robin har på tre matcher mot denne tysk inte tappat ett enda set.
Spelarna kände på varandra, med stabilt servande, i början av första set. Vid 3-2 gör Robin ett ryck och går fram till 15-40 och två breakbollar. Ett ess och en tysk på nät senare är Becker i kapp. Robin får en ny breakboll efter att Becker lägger nästa poäng bred. På den gör tysken sitt tredje dubbelfel. Båda spelarna håller sina servar fram till svensk serve. Väl där går Robin fram till 40-0 och tre setbollar. Tysken räddar en genom en magnifik retur på baslinjen. På den andra setbollen gör Söderling ett ess. 74% första servar in och fyra tappade poäng i egen serve imponerar.
I andra fortsätter Robin med sitt stabila spel. Han ser så lugn ut på banan. I det femte gamet går svensken upp till tre breakbollar. Långt ut av Becker och breaket är där. Vid ställningen 5-3 är det dags igen. Två svenska matchbollar vaskas fram vid 15-40. En bred poäng senare och matchen till Robin Söderling.
Robin är klar för kvartsfinal efter att ha gjort vad som krävs av honom. Det är en fröjd att se Robin spela som han gjorde i Kungliga Tennishallen ikväll.

Imorgon fredag möter han med start klockan 18.30 en annan tysk, i form av Ryderstedts överman Florian Mayer. Söderling leder deras inbördes möten med 2-1. På gruset i Madrid 2004 och Båstad 2005 vann Robin i två raka. Senast de möttes var 2007 i Australian Opens första omgång då tysken vann i femte set.

I dubbelturneringen föll, något överraskande tredejseedade Robert Lindstedt/Horia Tecau mot Johan Brunström/Jarkko Nieminen sin första omgången med klara 3-6, 1-6. De möter nu Michael Ryderstedt tillsammans med finnen Henri Kontinen. Även denna kvartsfinal spelas imorgon.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0