En tennislektion som heter duga

Robin Söderling föll mycket tungt mot Roger Federer i Mastersturneringen i Shanghai. Förlustsiffrorna blev 1-6, 1-6 på mindre än en timma. Det var en lektion som Robin sent kommer att glömma.

Robin hade inte en chans. Federer spelade mycket lugnt och smart. Han behövde inte ens jobba speciellt hårt eller placera bollen utan la den mitt i plan i stort sett under hela matchen.
Robin var illa ut eller tappade sin serve i alla game. Han höll sitt första efter att ha räddat en breakboll. Sedan tog det roliga slut och Robins spel föll ihop fullständigt. Visst var det en del poäng inledningsvis som inte gick svenskens väg och många Hawk-eye som dömdes till schweizarens fördel. Men det är bara att konstatera att Robin inte hade någonting att sätta emot. Det var mils avstånd mellan spelarna. Inte kunde vi som såg matchen tro att det var världstrean mot femman som möttes.
Efter 1-0 till Robin i första set vann Federer elva raka game. Vid ställningen 0-5 och 15-30 i andra set visade Söderling klass och tog hem det gamet. Federer kunde sedan serva hem matchen och en plats i semifinal.

Nu står det 14-1 till Federer i inbördes möten. Söderling sätter sig nu på första bästa plan till Sverige för If Stockholm Open som inleds på måndag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0