Vilken vändning, vilken kyla - nu väntar Roddick

Robin Söderling är klar för sin sjunde raka kvartsfinal under hösten, i och med att han idag vann över schweizaren Stanislas Wawrinka, i Masters i Paris, med 7-6 (7-3), 6-3 på knappa 1,5 timma.

Det var en match som inleddes med att Wawrinka både servade och rörde sig mycket bra. Detta samtidigt som Robin gick i fällan och inte kom igång i fötterna riktigt.
Söderling såg stabil ut fram till 40-0 i sitt första servegame. Några enkla misstag och en iskall schweizare som dämpar farten på poängen genom att slica, fram för allt då på Robins forehandsida gör att han kan vända på gamet och bryta på första breakbollen. En enkel bred av Robin gör att Wawrinka ännu en gång kan bryta och gå fram med ett dubbelbreak till 1-4. Då får vi se en Söderling som börjar att spela lugnt och metodiskt, han vårdar varje poäng som om den vore den sista. Till detta börjar Wawrinka se mer stressad ut och serven sitter inte mer än sporadiskt. Genom ett dubbefel bryter Robin tillbaka blankt i nästa servegama, till 2-4. Vid 3-5 och svensk serva hamnar Robin åter i trångmål efter att han lagt en enkel forehand lång. Detta innebär 30-40 och setboll till schweizaren. Söderling reder ut detta. I nästa game kan Wawrinka serva hem första set. Robin fortsätter att spela smart och går fram till 0-40 och tre breakbollar. Wawrinka ser tagen ut, han är nervös. Schweizaren räddar den första breakbollen men får sedan kapitulera när han lägger nästa poäng i nät. Robin är i kapp, 5 lika. Setet går fram till tiebreak. Robin minibryter fram till 2-0. Wawrinka kommer ikapp när Söderling släpper båda sina servar, 2-3. Men Söderling har liksom bestäm sig, han skall bara ha detta set. Han ger inte bort någon mer poäng i setet. Söderling skaffar sig tre setbollar vid 6-3. En duell som Wawrinka avslutar med att lägga bollen lång gör att Robin tar hem första set. Det var länge sedan vi fick se en sådan taggad svensk. Efter 1-4 så kom han igång och spelade mycket smart.

Andra set inleds med att svensken går från 15-0 i Wawrinkas första servegame till två breakbollar. Han bryter på första. Spelarna håller sedan sina servar fram till det sjunde gamet vid ställningen 4-2. Ett dubbefel där gör att Robin skaffar sig en breakboll. Wawrinka räddar den genom ett ess och kommer ut ur det greppet och kan hålla sin serve. I hans nästa servegame kommer det dock att avgöras. Efter en bred forehand får Robin sin första matchboll. Söderling lägger den bred. Ny matchboll blir det när han lägger undan en poäng vid nät. Wawrinka avslutar med att lägga matchboll nummer två något bred på Söderlings backhandsida och segern är ett faktum.

Imorgon väntar amerikanen Andy Roddick i kvartsfinal. Robin har mött den åttonderankade amerikanen fyra gånger. Två gånger 2008 i Memphis och Lyon, båda gångerna med svensk vinst. I år har det också mötts två gånger, i Indian Wells och Cincinnatti, och då har Roddick vunnit båda. Det är jämnt när dessa båda herrar möts. I hälften av de tio seten de spelat har det blivit tiebreak. Här står det 4-1 till svensken. 

I och med att Verdasco i dag föll mot Monfils är samtliga åtta namn klara för Mastersslutspelet. Dessa åtta är i ordning Nadal, Federer, Djokovic, Murray, Söderling, Berdych, Ferrer och Roddick.
Om man jämför med i fjor så är de tre sista namnen nya. Fjolårets vinnare Davydenko är inte med, tillsammans med Del Potro och Verdasco.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0