Sjätte gången gillt för Söderling i Spanien?

Robin är klar för kvartsfinal i Valencia, Spanien. Detta efter seger över spanjoren Daniel Gimeno-Traver med 6-2, 6-3 på en timme blankt. Precis som första matchen var det en urstark och säker svensk som gick för seger. Stabilt servande och att ta tillvara på de chanser som dök upp var nyckeln. Han vann 37 av 45 poäng i egen serve, räddade två breakbollar i sitt första servegame och tog tillvara på tre av fyra i spanjorens game, två i första set fram till 3-1 och setvinst samt till 3-1 även i andra.

Detta var Robins femtionde vinst för året på 69 matcher.

I morgondagens kvart väntar den åttondeseedade fransmannen Gael Monfils, rankad på plats nummer 14. De har mötts en gång, det var så länge sedan som 2005 i Milano då Robin vann i två raka set.
Det skall bli intressant att se om Robin kan passera kvartsfinal denna gång. På de senaste fem försöken (US Open, Kuala Lumpur, Perking, Shanghai och Stockholm) har Söderling fått ge sig vid just denna nivå i tävlingarna.
Monfils däremot är inne i ett mycket bra stim just nu. Förra veckan vann han i hemmaturneringen i Montpellier. Innan dess har han radat upp final i Tokyo (förluust mot Nadal) och kvartsfinal i US Open (Djokovic).
Fransmannen är också obesegrad i Davis Cup i år. Han har spelat tre singelmatcher, en i varje omgång (Tyskland/Kohlschreiber i raka set i första omgången, Spanien/Ferrer med 3-2 i kvarten och Argentina/Nalbandian med 3-1 i semin).

Matchen spelas imorgon fredag runt klockan 17.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0