Säsongen 2010 över för Söderling

Efter dagens förlust, mot Roger Federer med 6-7 (4-7), 3-6, i ATP-slutspelet i London har Robin Söderling spelet årets sista match. För att Sverige även i år skulle ha Robin i semifinal var han tvungen att vinna idag. I och med förlusten så gick det om intet.

Robin kommer i svårigheter redan i sitt andra servegame. Han tappar på första breakbollen. En kämpande Robin kommer igen och vid 3-4 bryter han tillbaka. Vid ställningen 6-5 och 30 lika är Robin bara två bollar från setvinst. Istället går setet till tiebreak. Federer minibryter fram till 2-3. Vid 4-6 har schweizaren två setbollar och en serve kvar. Robin bryter då tillbaka, räddar med andra ord den första setbollen. När han då har chansen att genom två servar själv skaffa sig setboll tappar han första poängen och därmed första set.

I andra set skaffar sig Robin två breakbollar omgående i Federers serve. Men han reder ut det och får fram en egen breakboll i svensk serve vid 1-2. Robin reder ut detta men vid 3-4 gräver Federer fram 30-40. Han tar bättre tillvara på den och brytet är där. Federer kan sedan serva hem matchen och dessutom en plats i semifinalen som spelas på lördag.

För Robins del är spelåret 2010 över. Han kan på pluskontat räkna in att han vunnit i Rotterdam, gått till final på Roland Garros och tagit hem sin första Masterstitel i Paris för ett par veckor sedan. Till det kan han lägga finalplats både i Båstad och Barcelona. Han har vunnit 57 matcher och förlorat 22. Vid året start var han rankad på plats nummer 8 och kommer att sluta som femma. Det skall bli intressant att se om han kan lyfta sig ännu ett par hack 2011. Till det om han får behålla Magnus Norman som tränare. Vi får se under de kommande veckorna hur det blir med Norman och sedan i januari hur han tacklar spel i Australien.

Den Svensk DC-bloggen återkommer inom kort.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0