En grinig Söderling har fortfarande chansen

Robin Söderling vann över spanjoren David Ferrer i ATP-slutspelet i London med 7-5, 7-5 på knapp 2 timmar. Vi fick idag se en mycket mer kämpande och bättre spelande Söderling i O2 Arena.

Ett stabilare servande och ett tålamod från Robins sida gav denna möjlighet. I det första setet var Robins förstaserve utan tvekan och satt mest hela tiden.
I det första setet skaffar han sig en plus en brakboll i Ferrers tredje servegame utan att komma åt. I det elfte gamet så kommer breaket. Robin behöver dock till setboll nummer fyra på sig för att ta hem setet.

Robin har chans att bryta Ferrer omgående men får vänta till sjätte gamet innan det händer. Ferrer såg ut som om han inte kom igång med sitt spel förrän vid 5-3 i andra set och chans för Robin att serva hem matchen. Robin kommer under med 0-30 men två stabila servar ger honom 30 lika. På nästa poäng dömmer linjedomaren ut bollen, men Ferrer önskar en hawk-eye. Bollen är på linjen och det blir omspel. Där kommer spanjoren upp med bra spel och bryter på sin första breakboll. 
Ferrer kommer igen och går upp till 5 lika. Söderling tar nästa servegame utan att imponera. I nästa game då Ferrer har kniven på strupen så kämpar sig Robin fram till en matchboll då Ferrer lägger bollen bred. Han tar vara på den och matchen är i hamn. Även om segern är klar ser inte Robin glad ut. En svordom är det som vi minns som avslutning.

På torsdag är det dags för sista omgången i Robins grupp (B). Robin möter världstvåan Federer (1-14 i inbördes) och Ferrer tar sig an skotten Andy Murray. Som det ser ut just nu har Robin en seger, 2-2 i set och 20-22 i gamestatistik. Detta mot Murray på samma statistik vad gäller matchvinster och set, dock 18-18 i game.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0