Robin dominerade - tappade två förstaservar

500-turneringen i Valencia, Spanien, har inletts och det på allra bästa sett för andraseedade Robin Söderling. Han vann med 6-1, 6-4 på en timma mot spanjoren Albert Montanes.
Robin inledde i ett rasande tempo och på tjugosex minuter hade han brutit spanjoren två gånger, 2-0 och 5-1, och vunnit första set. I andre sets tredje game så räddar Montanes två breakbollar innan Robin kunde gå fram till 2-1- Spelarna följs sedan fram till 5-4 och svensk serve och chans att ta hem matchen. Då vaskar spanjoren fram sin enda breakboll. Robin räddar den och tar hem matchen.
Värt att notera är att Robin vann 26 av de 28 förstaservar han gjorde. Till detta 12 av 20 andraservar. Han tappade alltså endast 9 poäng i egen serve.

Detta var Robins fjärde seger på fem försök mot Montanes. 

I andra omgången väntar nu en annan spanjor i form av Daniel Gimeno-Traver. Spanjoren är rankad på plats 59 och har aldrig mött Robin. För två veckor kunde vi se en viss Gimeno-Traver när han föll mot Michael Ryderstedt i den första omgången i Stockholm.

I Basel, Swiss Indoor, går det sämre, mycket sämre för de två svenska dubbelparen som var i farten denna veckan. Tredjeseddade Robert Robban Lindstedt/Horia Tecau föll mot Butorac/Rojer med 6-7 (6-8), 4-6. Lika illa gick det för fjärdeseedade Simon Aspelin/Paul Hanley mot tjeckerna Dlouhy/Stepanek. De föll med 4-6, 6-2, 6-10.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0