Murray för bra försvar - Robin utan chans

Det var första matchen i ATP-slutspelet i O2 Arena i London. Förväntningarna på Mastersvinnaren Robin Söderling var höga. Men han fick möta en skotte vid namn Andy Murray som var på ett otäckt bra spelhumör och lyckades med det mesta som han företog sig. Robin föll med siffrorna 2-6, 4-6 på 1 timma och 20 minuter.

Skotten läste Robin allt för väl. Han slicade alla hans servar på ett myckte förtjänstfullt sätt, utnyttjade Robins något klena andraservar till egen vinning och varierade sitt spel på ett imponerande sätt. Allt för ofta fick vi se Robin komma till korta med sitt volleyspel vid nät som till slut bidrog till att han blev ängslig vid nät.
Att Robin bara slår in ett serveess, mot skottens tio, talar sitt tydliga språk.

Efter ett trevande första set från svensken så försökte han allt. Det som framför allt avgjorde idag var att Robin inte var precis med sitt volleyspel och inte var tillräcklig bra på att väga när han skulle ta sig fram på nät. Till det en skotte som var allt för bra, han var (som vanligt) mycket bra med sitt försvar och lyckades med mycket och många fina konstslag.

I det första setet fick vi se en aningen spänd svensk. Skotten kommer åt redan i Robins andra servegame. Går fram till 3 breakbollar. Söderling räddar den första men en allt för vek andraserve av Robin ger Murray övertag och det första brytet är ett faktum. Murray spelade och servade stabilt. Vid 2-4 kommer nästa breakboll i svensk serve. Servereturen på Robins fötter gör att han inte hinner undan utan lägger bollen i nät och det är dubbelt break, 2-5. Skotten kan sedan serva hem första set.
Vunna poäng från spelet vid baslinjen var förkrossande 2-17 efter det första setet.

Andra set inleds med att vi får se en Söderling på ett mycket bättre spelhumör. Han kommer åt på ett sätt som vi inte fick se i det första. Han nosar både i Murrays första, andra och tredje gamet genom att komma upp i minst 30 lika. I det tredje har han dessutom sin enda breakboll. På den gör Murray ett ess på linjen.
I nästa servegame avgörs matchen. Robin blir för stillastående och bjuder på allt för mycket. Innan han vet ordet av har skotten tre breakbollar. Efter att ha räddat den första med en snygg serve-volley gör han dubbelfel.
Resten av matchen blir en ren transportsträcka.

Det fina varierande spel som vi fick se från Robin i förra veckan i Paris satt inte där idag. Han möter till det en spelare som var mycket sugen att visa upp sig på de brittiska öarna och återta fjärdeplatsen på rankingen.
200 nya poäng till Murray gör nu att det endast blev sex dagar som Robin fick låna den den positionen av skotten. 

Den andra matchen i grupp B vann Federer över Ferrer i två raka set.

Ny match, mot antingen Federer eller Ferrer, blir det på tisdag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0