En mycket lugn och självsäger Robin i semi

Robin Söderling är klar för semifinal i Mastersturneringen i Paris. Detta efter ett mycket övertygande spel mot amerikanen Andy Roddick. Han visade upp ett sådant lug, ett sådant tålamod och var själv- och segersäker genom hela matchen. Han vinner med 7-5, 6-4 på knappa 1,5 timma.

Redan från början var Robin på tårna. Det verkligen lyste i ögonen på honom att det var han som skulle vinna. I motsats till de två tidigare matcherna i Paris tog han tag i taktpinnen från start. I amerikanens andra servegame skaffar sig Robin två breakbollar genom en fin backhandpassering. Roddick reder ut det och avslutar gamet med ett ess. Ny breakboll i både nästa och det efterföljande amerikanska servegamen. Men i de utsatta lägena plockar Roddick fram stora serven och reder ut det hela med stor precision och kyla.
Robin i sin tur tar de missade breakbollarna med ett stort lugn och koncentrerar sig på de egna servegame och väntar på sin chans och den kommer att komma.
Vid 5 lika och det serve för Roddick. Amerikanen visar nu upp en nervös sida. Genom bla två dubbelfel och en grym retur som svensken följer upp med en in-side-out vid 30-30, ger Robin hans femte breakboll. På den viker Roddick ner sig när han lägger en enkel poäng i nät. Robin kan nu serva hem första set.
Matchens längsta poäng som är ett grymt ställningskrig mellan herrerna leder till den första breakbollen i svensk serve. En grym undanläggning av Söderling räddar den. En duell senare och Robin har sin första setboll. Enkel poäng av Robin som han lägger ut ger lika. Ny setboll följer och på den får vi se Robin placera in setets sista poäng bakom ryggen på Roddick.
Andra set inleds med att Roddick lägger två poäng enkelt ut. Till det en grym retur ger Söderling tre breakbollar vid 0-40. Roddick räddar två av dem. Men på den tredje kan Söderling ta chansen då Andy lägger en skuren backhand i nät. Söderling får sedan kämpa för att fullborda breaket i sitt nästa servegame. Han tappar från 40-0 till lika. Robin ser något orolig ut. Han får egen gameboll men inte då. Roddick kommer igen skaffar sig sin andra breakboll i matchen. Robin svarar då med ett ess. Efter ännu en in-side-out så får han fram 2-0.
Robin visar sedan en skön kyla och håller sina servar fram till 5-4 och chans att serva sig till en semifinal i Paris.
En lugn Robin går fram till 40-0 och tre matchbollar. Han avgör med sitt 18 ess och det är klart.

Detta är Robins tredje semifinal vad gäller Masters. Tidigare i år har han gått till just semi i både Miami (förlust mot Berdych) och Indian Wells (Roddick). Kan vi hoppas/tro på revansch?

I semin möter han hemmaliraren Michael Llodra. De har mötts två gånger och Robin har uppenbarliga problem med den 34-rankade fransmannen. 2008 fick han stryk med 2-1 i set i finalen i Rotterdam och tidigare i år i två raka set i kvartsfinalen i Marseille. Llodra har efter finalvinst i Marseille i våras och på gruset i Eastbourne haft en tyngre höst. Dock så verkar han vara som pånyttfödd denna veckan.
Tredje gången gillt även här får vi hoppas. Klockan 14 imorgon är det dags.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0