Blek Robin till åttondelen

Robin Söderling vann sin första match, i den andra omgången, i Mastersturneringen i Paris. Detta efter att ha spelat bort hemmaspelaren Gilles Simon på drygt en timma med 6-4, 6-0.

Det var svårt att tro att det skulle bli denna utveckling på matchen. Vid fyra lika i första set ber Robin huvuddomaren om läkarvård. I gamet efter genom två poängvinster efter stort tålamod och ett lugnt diagonalspelande och två enkla bollar djupt i nät av fransosen bryter Robin Simon på sin enda breakboll i första set. Det Robin vill tala med läkaren om är att han ser dåligt, känner sig svag och har svårt att andas riktigt, med andra ord symptomen av en influensa. Efter det något längre sidbytet servar Robin hem setet på den första setbollen.
Nu är det ingen match längre. Robin bryter Simon omgående och följer upp det med att bryta fram till 3-0 och sedan till 5-0. Med ett ess avslutar Robin sedan denna tillställning. Han blankar ut matchen.

Matchen inleds med att Söderling ser orörlig ut, han vinner inga dueller och ser loj ut. Efter ett tag förstår vi varför. I och med att läkaren kom in på planen för att prata med Robin så, av någon anledning, tappar fransmannen sitt spel helt och hållet. Robin kan slappna av och sedan vinna mycket enkelt. Imponerande är ordet. Det är bara att hoppas att detta inte stör eller gör Söderling än mer dålig vad gäller hälsan.

Om han hinner kurerar sig så väntar schweizaren Stanislas Wawrinka imorgon. Robin har mött den 22-rankade mannen från Lausanne vid tre tillfällen. 2006 tappade Robin ett 2-0-övertag till förlust i US Open. 2008 fck han sin revansch i och med att och vända ett underläge (med 0-1 i set) till vinst i Masters i Miami. Det tredje mötet spelarna emellan var i våras då Wawrinka kunde vinna i två raka set på gruset i Rom.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0