Söderling ute ur Wimbledon - tog inte vara på chanserna

Wimbledon är över för Robin Söderling. Han föll mot världsettan med 6-3, 3-6, 6-7 (4-7), 1-6 på knappa tre timmar. Det som avgjorde var, som vanligtvis, att ta tillvara på de breakbollar och viktiga poäng som oftast dyker upp.
Söderling startade i ett ursinnigt tempo, samtidigt som Nadal såg seg och tagen ut. Han såg spänd ut och gjorde många egna misstag. Robin bryter Nadal två gånger på raken i första set och går upp till förkrossande 5-0. På den första breakbollen gör Nadal dubbelfel och på den andra lägger han en boll enkelt i nät. Robin får med andra ord en perfekt start mot världens just nu bästa tennisspelare.
Söderling har sedan den setboll i Nadals serve, till att ta hem setet blankt. Spanjoren räddar den och av bara farten bryter han svensken i hans nästa servegame när han gör ett dubbelfel. Men i sitt nästa servegame går Söderling fram till 40-15 och två setbollar. På den första lägger Nadal i nät och första till Tibrosonen.

Andra set inleds med ett konstigt poäng vid 30 lika. Linjedomaren dömer en poäng som lång (som Nadal sedan lägger i nät). Robin utmanar domslutet och Hawk-eye visar att poängen var på linjen. Huvuddomaren anser då att Robin skall få poängen och därmed en breakboll. Spanjoren blir minst sagt ursinnig... Han pratar länge och väl med domaren, dock utan framgång. När väl spelet kommer igång, så stryker spanjoren sidlinjen och Söderling lägger bollen i nät. Nadal hoppar av glädje över den poängen... Han avlslutar sedan gamet med ett ess. Av bara farten går sedan spanjoren fram till 0-40 och tre breakbollar i Robins nästa servagame. Han räddar en men sedan är breaket ett faktum. Nadal tar även nästa egna game. Han har nu vunnit 11 av de senaste 14 poängen, sedan utbrottet på domaren. Spelarna håller sina servar och setet är förlorat och utjämnat, 3-6.
Det känns nu som om Robin är ett steg efter, han kommer inte åt och gör allt för många egna enkla misstag.

I det femte gamet i det tredje setet hamnar Robin i stora svårigheter. Han kommer under med 15-40. På nästa poäng har han upplagt läge i mitten av banan, men lägger bollen långt ut, 2-3. I nästa servegame har Robin först en breakboll vid 30-40 som Robin fegar på och lika. Han skakar fram en till men kommer inte åt. Spelarna följs åt fram till 4-5 och chans för Nadal att serva hem setet. I sidbytet begär Robin in läkaren för att kolla på en ömmande vänsterfot. Det tar cirka 10 minuter, för att läkaren dyker upp mycket sent. Nadal gör i efterföljande servegame två dubbelfel vilket ger Robin chansen. Han får fram en breakboll som Nadal lägger ut och 5 lika. Vi ser nu en världsetta som darrar. Setet går fram till tiebreak. Robin tappar sin första serve genom en snedträff. Några fler minibryt blir det inte utan Nadal kan ta hem det med 4-7 utan att ge Robin en chans.

I fjärde set ser vi alla att Robin inte riktigt orkar. När spanjoren bryter till 1-3 är det nästan över. När han bryter till 1-5 är det totalt över. Spanjoren kan serva hem setet och matchen. Han avgör på den andra matchbollen.

Robin hade behövt det tidiga brytet i andra set för att komma åt spanjoren idag. Efter det så spelare Robin ett par hack sämre medan Nadal fick ny tändning.

Trots allt är det en bra turnering av Robin. Han gör sitt bästa Wimbledon någonsin. Nu väntar Båstad för Robin, som inleds om 1,5 vecka, 12 juli.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0