Så lugnt, så säkert till tredje rundan

Robin Söderling tuffar på som det säkraste tåget i hela världen i Wimbledon. Han vann mycket övertygande över spanjoren Marcel Granollers i tre raka med 7-5, 6-1, 6-4 på 1,5 timma. 

Robin spelade något försiktigt i början av det första setet. Han var säkerheten själv men vågade inte slåt till bollen på varje poäng som i den första omgången. Båda spelarna började stabilt och höll serven fram till 6-5. Väl där visar Robin varför han är rankad på plats nummer 6 i världen. Genom att placera bollen på utsidan baslinjen så går han fram till två setbollar vid 15-40. Granollers kommer på den fram på nät och lägger den grovt i detsamma och första set till svensken.
I andra tar Robin hand om taktpinnen på ett helt annat sätt. Han vågar spela ut, poängen sitter än mer säkert igen och längden finns där. Efter underläge i sitt första servegame med 0-30 kommer han igång. Han tar hem det gamet och bryter både fram till 2-0 och 4-0. Båda gångerna lägger Granollers breakbollen, relativt, enkelt i nät.
Robin kan sedan genom att enkelt och på ett säkert sätt serva hem setet.
I det tredje så skaffar sig Söderlign ännu en breakboll omgående. Spanjoren räddar den och tar hem sitt första servegame genom att serva bättre. Robin får dock en ny chans i nästa servagame för Granlloers. Ännu en enkel boll i nät av spanjoren gör att brytet är där. Båda spelarna håller sina servar fram till 5-4 och chans att serva hem matchen. Han går upp till 30-0 genom stabilt servande. Granollers kommer i kapp men sedan skaffar han sig matchboll genom ett ess. Han avgör genom att följa upp serven och avgör matchen. Värt att notera är att nät förstaserven satt vann Robin 91%. Han hade inte en enda breakboll emot under hela matchen.

I den tredje rundan, på lördag, väntar nu 25-seedade Thomaz Belluzi från Brasilien. De har aldrig tidigare mötts. Han har dock varit med en gång tidigare, 2008, i Wimbledon då han gick till andra rundan.

Sextondeseedade Robert Lindstedt/Horia Tecau är vidare till andra omgången efter vinst över Friedl/Skoch från Tjeckien med 6-4, 6-3, 7-6 (7-4). I nästa omgång väntar Levine/Sweeting från USA. 
Tyvärr förlorade Johan Brunström/Jean-Julien Rojer, en väldans jämn match över fem set, mot elfteseedade Granollers/Robredo 6-7 (5-7), 6-4, 6-7 (4-7), 7-6 (7-2), 4-6.
Idag gick också tiondeseedade Simon Asplelin/Paul Hanley vidare. De vann över spanjorerna Garcia-Lopez/Montanes med 2-6, 6-3, 6-3, 6-1. Nu väntar Melzer/Petzschner.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0