Robin fortsätter att blanka motståndarna

Robin Söderling är klar för fjärde omgången/åttondelsfinal i Wimbledon. Detta efter en mycket säker och habil instats över 25-seedade Thomaz Bellucci från Brasilien i tre raka set med 6-4, 6-2, 7-5 på knappa två timmar. Robin är så lugn och ser så säker ut på banan. Det är en fröjd att se honom spela den fina grästennis han just nu gör. 

Spelarna följdes åt genom hela första setet, ända fram till det tionde gamet då det var Belluccis tur att serva. Robin ökar slagstyrkan och får en bättre längd på slagen. När brasilianaren lägger bollen enkelt i nät ger det svensken hans första breakboll vilket också innebär setboll. Under nästa duell lägger Robin en boll på baslinjen och Bellucci den enkelt ut och första set hemma på 36 minuter.

I andra så behåller Robin sitt fina spel och grundslagen sitter bättre och bättre. Efter ett praktslag i den högre skolan då Robin vinklar en forehand och ut av Bellucci ger det svensken en breakboll. Robin anser att en misslyckad stoppboll är ute, men hawk-eye visar att han har fel. Robin ger sig inte. Han vaskar fram en ny breakboll efter ännu en poäng som går ut av Bellucci. Nästa poäng i nät och andra sets första break är där, 3-1. Robin slår sig för bröstet och tittar på sin coach Magnus Norman. Vid 5-2 så bryter Robin igen och andra set vinner han på bara 31 minuter. Värt att notera från detta set är att 88% av förstaservarna sitter.

I det tredje har Robin chans att pungtera matchen när han skaffar sig en breakboll till 5-3. Men Bellucci ger sig inte. Två stabila servar ger honom gamet. I nästa servegame för Robin kommer Bellucci för första gången i matchen upp till 40 lika. Men ett ess och en serve-volley reder ut det lilla problemet, 5-4.
Robin är sedan två bollar i från match vid 15-30 i nästa serve för Bellucci. Men han kommer inte åt.
Sedan får vi se en något orörlig, kanske även nervös Robin. Han tappar 15-0 till 15-40 och två breakbollar emot för första gången. Detta sker genom tre enkla misstag. Han räddar dem men hamnar åter igen i svårigheter med ny breakboll emot. Men då visar Robin varför han är världssexa samtidigt som Bellucci gör en rad enkla misstag. Serven sitter och gamet är räddat. Av bara farten går Robin seden fram till 0-40 i nästa game, vilket innebär tre matchbollar. Brasilianaren räddar den första men sedan är segern till Sverige efter en enkelt boll ut av Bellucci.

Robin är för andra året i rad klar för åttondelen (i fjor blev det förlust mot Federer). Han möter spanjoren David Ferrer, rankad nia i turneringen. Han vann i dag sin tredje match över fransmannen Chardy. Detta efter att ha haft 2-0 i set, tappat till 2 lika och serve för fransmannen till vinst vid 4-5. Då vände han på steken...
På sju tidigare försök i Wimbledon har spanjoren som bäst gått till fjärde omgången och det var 2006.
Robin har mött Ferrer sju gånger och har fem segrar. De två spanska segrarna har kommit på grus. En match har spelats på gräs, 2004 i Nottingham, då Robin vann i skiljeset.
Matchen spelas, som alla åttondelsfinaler, på måndag.

Sextondeseedade Robert Lindstedt/Horia Tecau är klara för tredje omgången. Detta efter vinst över Levine/Sweeting från USA med 7-5, 6-3, 6-2. Nu står fjärdeseedade Bhupathi/Mirnyi för motståndet.

Senare ikväll, även det i den andra omgången, spelar tiondeseedade Simon Asplelin/Paul Hanley mot Melzer/Petzschner.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0