En dominat Söderling lekte på Center'n

Årets tredje Grand Slam, Wimbledon i London, har inletts för Robin Söderling. Bättre start för svensken gick inte att önska. Han spelade en fläckfri tennis och vann enkelt över en mycket passiv Robby Ginepri från USA.
Robin vann med 6-2, 6-2, 6-3 på 1 timma 18 minuter.

Efter Söderlings förlust mot Ginepri i januari i år i Chennai, Indien var det många, där ibland Söderlings coach Magnus Norman, som var rädda för denna förstaomgångsmatch. Men ack så skönt fel han och övriga hade. Robin Söderling spelade en mycket bra grästennis med fantastiks längd, en stabil intensitet på varje poäng och utan brister. Han gav inte motståndaren en chans.

En fokuserad svensk från start tappade bara två poäng i egen serve i första set. Spelarna kände på varandre till att börja med, följdes åt fram till 3-2. Robin får upp en fantastik retur och amerikanen i nät, matchens första breakboll är ett faktum. Ginepri räddar den och får fram en egen gameboll. Svensken kommer igen och genom två vinster på följande dueller får han fram ännu en breakboll. Amerikanen räddar även den efter en andraserve på linjen och undanläggning bakom svensken. Hårt jobb från Söderling ger en tredje breakboll. Robin avslutar den med att lägga bollen i krysset på Ginepris forehandsida och breaket är hemma, 4-2, efter 17 minuter. 
Vid nästa servegame för amerikanen så hamnar han åter igen i svårigheter. En hård forehand cross ger Robin en break- och setboll vid 30-40. Ginepri räddar den, men Robin får till en till efter en boll bakom ryggen på amerikanen. En duell som Robin avslutar på baslinjen och första set till svensken. 
Första set gick på 25 minuter.

Andra set inleds med att Ginepri går upp till 0-30, med andra ord tar han lika många poäng som på hela första set. Robin ökar tempot och serven sitter perfekt och första game till svensken. Av bara farten får Robin en breakboll i amerikanens nästa servegeme. På den lägger Ginepri bollen lång, 2-0.
Några enkla servegame för båda spelarna följer. I det åttande gamet är det åter serve för amerikanen. Robin går fram till 2 setbollar vid 15-40. En poäng på sidlinjen avslutar setet, 6-2. Söderling ser fortfarande mycket fokuserad ut. Han har på två set bara tappat sex poäng. 
Andra set på 24 minuter.

Tredje set blir tätare. Via nätkanten och bollen ut går Robin upp till 2-0. Vid 3-1 kommer amerikanen upp och får fram två breakbollar vid 15-40. Då tar Robin fram storsläggan och räddar breakbollarna med två ess. Av bara farten gör han två stabila servar till, 4-1. Robin slarvar något och släpper upp till 0-30 i nästa serve för svensken. Via mer fokus igen går han fram till 5-2. I sitt nästa servegame vid 5-3 kan Robin serva hem matchen och en plats i andra omgången. Fyra stabila servar ger honom gamet blankt och setet med 6-3. 

Robin har inlett Wimbledon på bästa möjliga sätt. I andra omgången, på torsdag, väntar Granollers från Spanien. Robin har mött den 87-rankande spanjoren fyra gånger och vunnit tre av dessa. Robin vann samtliga tre möten i fjor - på gruset i Rom (2-0 i set), just i andra omgången i Wimbledon (3-1) och i US Open (uppgivet redan efter två game). Granollers fick sin revansch i januari år, då de möttes i Australian Open. Robin gik lekande lätt fram till 2-0 i set men tappade sedan fullständigt och spanjoren kunde vända på matchen (6-2 i avgörande set).

Imorgon onsdag går två svenska dubbelspelare in i turneringen och båda två på bana 11. Sextondeseedade Robert Lindstedt/Horia Tecau möter Friedl/Skoch från Tjeckien och Johan Brunström/Jean-Julien Rojer möter elfteseedade Granollers/Robredo.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0