Söderling föll i tuff kamp mot Nadal

Robin Söderling föll mot världstvåan Rafael Nadal 6-7 (3-7), 5-7 på dryga två timmar i finalen i Capitala World Tennis Championship i Abu Dhabi. Det var deras sjätte möte och det står nu 2-4.

Det märktes tidigt att detta var en kamp, en stenhård kamp. Spelarna följdes åt fram till det elfte gamet. Nadal vaskar fram två breakbollar vie 15-40. Robin visar då klass och vänder på steken och tar hem det gamet. Av bara farten får han fram två egna setbollar i nästa game. Spanjoren tar sig ur greppet och det blir tiebreak. Nadal minibryter både fram till 2-3 och 2-6. Svensken räddar en setboll men sedan kan Nadal sedan serva hem setet.
I andra set så är det Nadal som har taktpinnen. Robin räddar en breakboll i sitt andra servegame. I sitt nästa blir det svårare. Han räddar en men inte nummer två och Nadal går fram till 2-4. Men svensken ger sig inte så lätt. Han bryter omgående tillbaka. Vid 4-5 så skakar spanjoren fram tre matchbollar som Söderling räddar, en och en. Nästa servegame för Robin är det dags igen. Söderling hamnar i underläge med 15-40, med andra två nya mathcbollar för Nadal. Robin går på nät som han lägger i nät och matchen är förlorad.

Efter matchen gratulerar Robin Nadal till segern. Han säger samtidigt att det var svårt att spela i vinden på banan denna dag.

Det är härligt att se Robin Söderling spela tennis just nu. Han visar en sådan pondus på banan. Det är klass på hans grundslag och han är säkerheten själv. På de avgörande poängen har han höjt sig ett snäpp, om inte två.

Nu åker Robin vidare till Indien och Aircel Chennai Open. Robin börjar mot amerikanen Robby Ginepri. De har mötts en gång, 2007 på gruset i Hamburg, då Robin vann.

I Brisbane i Australien får vi se Robert Lindstedt som säsongsdebuterar tillsammans med sin nya partner, Julian Knowle från Österrike. De är andraseedade och möter fransmännen Chardy/Gicquel.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0