Norman glömde tala om för Söderling att det var bäst av fem set

Australian Open 2010 är över för Robin Söderling. Han redan i sin första match mot spanjoren Marcel Granollers med 7-5, 6-2, 4-6, 4-6, 2-6.
Robin spelade som vi har blivit vana att se honom i det två första seten. Framför allt andra set, som han vinner med 6-2, var som när han spelade som bäst från succén i Paris och framåt i fjor. 
Breakchans vid 2-1 i tredje som Söderling enkelt lägger i nät. I det sjunde gamet gör han ett s.k. sketgame som han tappar blankt. Spelarna håller sina servar och setet är borta. Robin ser orörlig ut, gör vida gester och slår ut enkla slag. Han ser trött ut. Förstaserven sitter inte. Från att ha haft 77% i andra set, ner till 54 i det tredje.
I fjärde ser vi först Robin tappa sin första servegame. Han kommer igen, bryter och bryter igen, 3-1. Men det vänder igen, tyvärr för sista gången. Granollers tar tre raka game och skaffar sig två setbollar vid 3-5. Robin räddar dom men spanjoren kan sedan serva hem även det fjärde setet.
I avgörande set tappar han sin serve omgående igen via ett dubbelfel. Han har chans att bryta tillbaka omgående men tar den inte. Det var Robin sista breakchans. Han tappar sine egen serve igen medan spanjoren håller sin. Matchen och årets första Grand Slam är förlorad.
Visst spelar Granollers upp sig i de tre sista seten, men en sådan här match skall bara Söderling vinna. Han har den rutinen och han är så bra. Men, men det är bara att konstatera att Robin inte trivs så bra i Australian Open. På fem besök har han som bäst avancerat till andra omgången (2004 och i fjor).

Tanken var att Robin skulle spela i Marseille som inleds i mitten av februari. I planen ingick det då att han skulle gå långt i Melbourne, så nu får vi se om det ändras.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0