Den perfekta starten på det nya året - Robins år

En förbannelse är bruten - Robin Söderling vann idag, den förste januari, över världsettan Roger Federer. På det trettonde försöket lyckades han. Segersiffrorna blev 6-7 (6-8), 7-6 (7-1), 6-2 i semifinalen i Capitala World Tennis Championship i Abu Dhabi. Nu väntar Rafael Nadal i final. Han vann i sin tur över landsmannen David Ferrer i två raka set.

Igår vann Robin över en annan schweizare, Stanislas Wawrinka, med två gånger 7-6. 

Söderling visar en imponerande klass när han gång på gång kommer igen i sina två första matcher för denna säsong. Han visar att han hör hemma bland de allra bästa.
I gårdagens första match mot Wawrinka leder Robin med 5-1 och har setboll i första set. Då låser sig spelet. Schweizaren kommer igen. Bryter svensken tre gånger om och skaffar sig egen setboll. Wawrinka vinner fjorton raka poäng. Men Söderling ger sig inte. Han bryter tillbaka och får fram ett tiebreak. Efter en rad minibreak skaffar sig Robin två setbollar vid 6-4. Han tar tillvara på den första. I det andra setet bryter Robin fram till 5-4 och kan serva hem matchen. Wawrinka kommer igen ännu en gång och bryter tillbaka omgående. Även det andra setet leder fram till tiebreak. Där håller Söderling ännu en gång i taktpinnen. Han minibryter tre gånger och vinner enkelt det med 7-2 och en plats i semifinalen.

I dagens stora match mot världsettan Roger Federer visar han åter vad han, Robin, går för. Vid fem lika i första set skaffar sig svensken matchens första breakboll. Federer svarar med ett ess och reder ut stormen och setet går till tiebreak. Efter ett minibryt åt varje håll i början av det tiebreaket skaffar sig Robin en setboll vid 6-5. Roger servar två gånger om och skaffar sig en egen setboll. Robin är nu passiv, spelar lite fegt. Federer minibryter då Robin och första setet är förlorat för sonen från Tibro. I det andra bryter Roger Robin fram till 1-2. Det ser nu, minst sagt, mörkt ut för Robin. Fram till nu har Robin enkom vunnit två set på tolv matcher som inkluderat 30 game. Det står med andra ord 2-31 i game just nu till världsettan från Basel. Söderling visar nu att han vill fina till dessa siffror.
Han börjar med att bryta tillbaka fram till 3 lika med hjälp av en boll i yttersta delen av forehandskrysset. Hawk-eye får visa att brytet är där. Robin är sedan nära att ett par gånger få ytterligare breakbollar men setet leder fram till tiebreak. Väl där är det inget snack om saken. Svensken minibryter till 2-0 och 3-0. Tappar sedan till 3-1 men visar klass åter igen när han minibryter både til 5-1 och 6-1. Fem setbollar som han tar på den första.
I det avgörande setet fortsätter segertåget. Söderling bryter tidigt. Federer har sedan 0-40 vid 2-1 utan att komma åt. Söderling blir bara bättre och bättre och räddar ytterligare en breakboll i det gamet. Han håller fram till 4-2. I det servegamet för Federer så bryter svensken blankt som han avslutar med en magnifik retur. Det är 5-2 till Robin och chans att serva hem matchen. Vid 40-15 så skaffar han sig två matchbollar. Världsettan slår i nät och förtrollningen är bruten - Robin Söderling har slagit världsettan på det trettonde försöket.
Söderling ser lättad och glad ut efter denna minibragd. Den Svenska DC-bloggen kan på årets första dag ställa oss i ledet som gratulerar Robin till denna finfina start. Känslan är nu att Söderling kommer att få ett bra - starten har varit mycket lovande. Det är dags att satsa en hundring på Söderling som vinnare av Australian Open som inleds om dryga två veckor, den 18 januari.

Morgondagens final startar tidigast klockan 14.00. Viasat Sport sänder direkt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0