Söderling vann i Rotterdam - hans största titel

Robin Söderlng är en vinnare igen. Han vann i dag 500-turneringen i Rotterdam, Holland. Segersiffrorna skrevs till 6-4, 2-0, på en timma, över ryssen Mikhail Youzhny. Ryssen gav upp efter att ha klagat på ryggsmärtor.
Det är viktigt att poängtera att Robin spelade mycket bra matchen igenom. Det kändes idag att han inte kunde förlora, så även om ryssen inte hade gett upp hade vi troligtvis haft samma utgång.
Robin spelade med ett oerhört lugn och lät Youzhny stå för misstagen. Han förivrade sig inte och höll sig till sin och coachen Normans plan. Han rörde på fötterna och var säkerheten själv i stort sett genom hela matchen.
 
Söderling inledde sitt och matchens första servegame något nervös och såg orörlig ut. Enkla misstag gjorde att han tappade det. Men en dag som denna kunde ingenting stoppa svensken. Han bryter omgående tillbaka efter att ha gått från 30-0 i Youzhnys serve. I ryssens nästa servegame skaffar sig Robin ännu en breakboll som Youzhny gör dubbelfel på och dubbelbrytet är där, 4-1. Ryssen klagar på ryggsmärtor och får hjälp av en läkare. Youzhny kommer igen.
Det flyter på fram till 5-2. Ryssen håller sin serve och Söderling har nu chansen att serva hem första set. Då ser han något bekväm ut och slarvar från den ursprungliga planen. Han hamnar i svårigheter och får två breakbollar emot. Via nätkanten går den första ut och hastigt, och mindre lustigt, bryter ryssen och det står 5-4.
Via en magnifik passering så visar Robin att han vill så mycket i denna match, 15-30. Han får fram två setbollar på bollen efter. På den blir det en lång bollduell som avslutas med en nätrullare som landar på rätt sida ur svensk synvinkel. Första set till Sverige, Tibro och Sverige.
Andra set inleds med att Söderling fortsätter spela stabilt och mycket bra. Han vinner sitt egna servegame efter en rad underbara dueller. Han bryter också, av bara farten, fram till 2-0. Ryssen sätter sig ner och kommer sedan fram till att han vill avbryta. Det är hans rygg som spökar. Han ger upp och Robin vinner. Han är en värdig vinnare som spelat mycket bra denna vecka. Kvarten mot Benneteau var uppvisning och gårdagens semifinalvinst över Davydenko var strålande.

Får hålla med om det Robin sa i sitt segertal att "Rotterdam it is the way!" Han passade också på att tacka sin coach Norman för denna titel.

Tidigare svenska vinnare i Rotterdam är Björn Borg, Stefan Edberg, Jocke Nyström och Anders Järryd. Inte fy skam att kunna lägga till namnet Söderling till den skaran.

Detta var Robins femte titel på tretton försök. Han har tidigare vunnit i Lyon (både 2004 och 2008), Milano (2005) och i Båstad i fjor.

Nu åker Robin vidare till Open 13 i Marseille, Frankrike där han är toppseedad. Han står därmed över den första omgången och går, som tidigast in i turneringen på onsdag.

Den Svenska DC-bloggen ställer sig upp och gratulerar Robin Söderling till denna titel. Starkt jobbat, Söderling och Norman! Det ser, minst sagt, lovande ut inför den kommande Davis Cupmatchen mot Argentina om knappa tre veckor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0