Robin klar för kvarten och Robban för semi

I Marseille är Robert Lindstedt/Julian Knowle klara för semifinal. De vann idag över Ratiwatanas från Thailand med 6-4, 7-6 (11-9). I semin väntar Bopanna/Coetzee.

Det fortsätter också att flyta på för Robin Söderling. I sin första match/i den andra omgången vann han idag över  Stakhovsky från Ukraina med siffrorna 6-7 (5-7), 6-3, 6-4 på knappa två timmar. 
Första set var en transportsträcka till tiebreak. Väl där minibryter Robin och har en ledning med 4-2. Ukrainaren vänder på steken och tar hem det, bl.a. efter ett dubbelfel av Söderling. Vid 6-5 skaffar sig Stakhovsky en setboll. Han avgör med ett serveess på sin andraserve.
I det andra setet räddar Robin fyra breakbollar tidigt. Han passar i samma veva på att bryta serven själv och gå fram till en ledning med 4-1. Spelarna håller sina servar och setet till svensken. I det avgörande setet räcker det med en enda breakboll för Tibrosonen för att setet och matchen skall gå åt rätt håll. 

I kvarten imorgon väntar hemmaspelaren Michaël Llodra. Fransmannen är rankad på plats nummer 79. Han har som bäst varit upp som 34 (i juni 2008). De har mötts en gång, i finalen i Rotterdam 2008, då Llodra vann i det avgörande tiebreaket med 7-4.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0