Mindre än två veckor till Davis Cup

Den 5-7 mars är det dags för första omgången i Davis Cup mellan Sverige och Argentina. Matchen spelas i Kungliga Tennishallen i Stockholm.

Det ser för tillfället bra ut för Sverige. På pluskontot är att Robin Söderling återfått sitt vinnande spel. Segern i Rotterdam förra helgen imponerar stort. Att han åkte ut i kvarten i fredags i Marseille mot svårespelade Llodra känns inte som något orosmoln. Aspelin gick till final och Robban Lindstedt till semfinal i samma turnering. Idag spelade också Robban final i Marseille, men det blev, tyvärr, förlust.
Ryktet säger också att den argentinska världsfemman Del Potro är skadad och missar matchen. Detta skulle ge Sverige en stor fördel. Och sist men inte minst - ett stort plus är att vi har hemmaplan. Vi har aldrig förlorat, på två försök, när vi spelat hemma och dessutom inomhus (2007 i Svenska Mässan i Göteborg och 1983 i just Kungliga Tennishallen). Båda gångerna har vi vunnit med 4-1. De två förlusterna har kommit på bortaplan och när matchen avgjorts på grus.

På minussidan visar just nu att vi inte har någon på andrasingeln. Närmast en sådan bör Andreas Vinciguerra vara. Detta trots att han förlorade sin andra kvalmatch i Marseille förra helgen. Som alternativ till Vinci har vi bara Joachim Pim-Pim Johansson. Han har dock inte spelat något match under hela 2010. Det känns oroväckande, när det gäller Pim-Pim, att han inte ger sig ut och spelar Challangers alternativ försöker kvala in till turneringarna. Men Pim-Pim har visat det förrut, han behöver inte mycket spel för att kunna prestera bra, mycket bra tennis. Minns att han i fjor vann över en viss argentinare vid namn Juan Monaco i If Stockholm Open i två raka set. Samma arena, samma underlag och eventuellt samma motståndare. Det är spännande.

Om laget skulle tas ut idag lutar det säkert åt att kvarteten blir Söderling, Vinciguerra, Lindstedt och Aspelin. De två första tar hand om singlarna och de två sistnämnda om dubbeln. Med tanke på vad som hände i Helsingborg i september i fjor känns det lockande att bara sats på en renodlad dubbelspelare, antingen Robban eller Simon. I stället för den som blir "över" så kan Pim-Pim Johansson vara en joker att ha i rockärmen vid en eventuellt avgörande femte match på söndagen. Eller i matchen mot Monaco, som bör bli den argentinska ettan och spelas på fredagen de 5 mars.  

Vad gäller Argentina finns det än mer frågetecken. Del Potro har alltså, enligt uppgift, lämnat återbud. David Nalbandian gjorde i vecken comeback. Den blev bara två matcher lång innan han slog upp en ny skada.
Nu lutar det åt att Juan Monaco (2-3 i DC-matcher, vara båda vinsterna är utomhus på grus) blir ankare. Vid hans sida så finns Jose Acasuso (7-5, varav 5 vinster är på grus). Efter dessa båda herrar hittar vi en rad olika spelare, som också gör sig bäst utomhus på rött grus. Också dubbeln ser öppen ut. Vi får se vilka det blir tas ut i det lag som skall offentliggöras senast på tisdag i nästa vecka, den 23 februari. 

Har du inte ordnat med din biljett är det hög tid att skaffa en - surfa in på http://dc.ebiljett.nu/
Det är i stort sett slutsålt på fredagen (ca 350 platser kvar av 3000). För lördagens dubbel finns det ca 1200 kvar och söndagens singlar 1000 platser kvar.
Ni som inte har någon möjlighet att inte se matchen på plats så sänds den direkt i TV8 med start på fredagen klockan 15, lördag 16 och söndag 13.

Det ni på andra sidan skärmen kan lugna er med att Svenska DC-bloggen kommer att återkomma innan det är dags för första boll om knappa två veckor.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0