Ingen revansch på Llodra - Robban i årets första final

Robert Robban Lindstedt tillsammans med Julian Knowle är klara för final i Marseille. De vann sin semifinal över Bopanna/Coetzee med 6-4, 6-4, 10-6 (mtb). I final på söndag väntar Clement/Mahut eller Benneteau/Llodra. Det är årets första final för Robban. Noterbart är också att det är Robban och Julians sista turnering ihop. I alla fall var det sagt så för ett par veckor sedan. Efter det att beslutet var tagit så har de gått till en semifinal, i Rotterdam förra veckan, och då minst final denna vecka.

Tyvärr fick Robin Söderling ge sig idag, det blev med andra ord ingen revansch mot fransmannen Michaël Llodra i dagens kvartsfinal. Han föll med 6-7 (2-7), 4-6 på knappa 1.5 timma. 
Redan i sitt andra servegame hamnar svensken i svårigheter. Han tappar 40-0 till breakboll för Llodra. Robin räddar den och ytterligare två stycken och tar till slut hem gamet. I det sjunde gamet har Robin sedan sin chans till ett bryt. Fransmannen svarar då med ett ess och ytterligare stabilt servande. Spelarna följs åt fram till tiebreak. Söderling minibryter där omgående men Llodra bryter omgående tillbaka. Han kniper sedan båda Söderlings servar fram till 2-4 och 2-5. Robin ser något orörlig ut på dessa poäng. Vid 2-6 servar Llodra för första set. Fransmannen avgör på sin första setboll med en smash framme på nät.
Andra set inleds illa - Robin tappar sin serve omgående. Söderling kommer sedan inte åt hemmaspelaren som endast tappar fyra poäng i egen serve i det andra setet. Matchen är förlorad.

Nu bär det av hem till Sverige för Robin och hans stab. Näst på programmet för Robins del står nu Davis Cupmatchen i Stockholm om exakt två veckor.

Not. Robin har mött Llodra en gång tidigare. Det var i finalen i Rotterdam 2008, då fransmannen vann i det avgörande tiebreaket med 7-4.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0