Ett game fick fransosen - Robin i semi

Robin Söderling är i årets första semifinal i Rotterdam efter vinst över fransosen Julien Benneteau. Utklassningssiffrorna skrevs till 6-0, 6-1 på mindre än en timma. Robin spelade oerhört stabilt matchen igenom. Han servade bra och rörde sig bra. Spelade med stort självförtroende och tunga grundslag. Fransmannen hade inte en chans.
I det första setet, som tog 20 minuter så, vann Robin alla utom fem poäng. Benneteau vann en poäng i egen serve. Det var bara en man på banan. Det blev inledningsvis något jämnare i andra set. Söderling räddar en breakboll i det tredje gamet. Reder ut den genom stabilt servande och spel. Efter det är matchen över. Robin tar de sista fem gamen. Han vann till slut 51 av 72 poäng och vann samtliga sina fem breakbollar. Det kändes som om detta var den match som Robin behövde, här kom vändningen för året. Söderling är att räkna med igen.

I semin väntar nu andraseedade Davydenko. Robin har mött den sjätterankade ryssen inte mindre än tio gånger med en knapp fördel till svensken, 6-4. Noterbart är att de möttes fem gånger i fjor. Då vann Söderling tre av dem. Bäst minns vi väl hans imponerande seger på Roland Garros då Davydenko bara vann fem game på tre set. Statistiken på hårt underlag visar att Robin har tre vinster mot fyra förluster. Matchstart klockan 14, lördag.

Efter Robin spelar Robban Lindstedt/Julian Knowle sin semiinal. De möter toppseedade Nestor/Zimonjic.

Som sista match ikväll så är det dags för Simon Aspelin/Paul Hanley att möta Cermak/Mertinak.

Ikväll så inleder också Andreas Vinciguerra sitt kvalande inför Open 13 i Marseille. Han möter Sucuki från Japan i sin första match.

Många svenskar i farten, med andra ord. Det är ett skönt besked inför DCn om knappa tre veckor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0