En lugn Söderling till final

Robin Söderling är i final i Rotterdams ATP-turnering (500). Han vann över andraseedade Nikolay Davydenko med stabila 7-6 (7-3), 6-4 på drygt en timma och fyrtio minuter. Från första boll visade Robin ett sådant lugn och är full med självförtroende. Han visade med all tydlighet att ingenting kunde störa honom idag. Gårdagens utklassning av fransmannen Benneteau har gjort honom mycket gott.

Det första setet började med att Robin höll sin egen serve och skaffade sig omgående tre stycken breakbollar i matchens andra game. Ryssen reder ut det plus ytterligare en breakboll. Robin är i det här läget något för rädd och blir avvaktande. Vid 3-2 kommer matchens första break. Söderling bryter genom en läcker diagonal retur ryssen blankt. Spelarna håller var sin serve och Söderling står i begrepp att serva hem setet. Men Davydenko vill annat. Han skaffar sig tre breakbollar. Robin räddar två av dem, men visar upp ett allt för dåligt fotarbete och ryssen är tillbaka i matchen. I svenskens nästa servegame ser setet ut att rinna ifrån Söderling. Ryssen är påväg att koma igen från 5-2 till 5-6 och chans att på egen hand serva hem setet. Via ett dubbelfel får Davydenko en breakboll. Söderling svarar då med ett ess. Söderling är lugn som en filbunke och tar till slut hem gamet. Ryssen håller också sin serve och det är tiebreak. Robin minibryter fram till 2-0. Davydenko kommer igen och kvitterar till 2 lika. På den sjätte bollen visar Robin upp ett stort spel. Han slår bollen högt och driver ryssen från hörn till hörn och Davydenko avslutar med att lägga poängen i nät. Två stabila svenska bollar senare och Robin har tre setbollar. Ryssen gör då ett dubbelfel och första set till Sverige.

I andra sets femte game skaffar sig Robin en breakboll. Han är då allt för avvaktande och Davydenko kan ta hem det egna servegamet. Vid 4 lika kommer avgörandet. Ryssen ramlar på banan vid 0-15 och får kalla in läkaren. Det verkar vara någonting med höger tumme. Han kommer åter i spel men Robin går fram till 0-40 och tre breakbollar. Ryssen räddar de första två men gör sedan ännu ett dubbelfel.
Söderling kan nu serva hem matchen. Han går fram till 30-0. Davydenko kommer igen. Vid 30-15 så lobbar ryssen och domaren dömmer in bollen. Robin tar till hawk-eye och bollen är, helt riktigt inne, och 30 lika. Ett ess och en läcker undanläggning vid nät gör att Söderling vinner. Han är framme i årets första final. 
Söderling slår sig för bröstet och ser mycket nöjd ut. 

På elva finaler, där ibland i just Rotterdam 2008, har han fyra vinster (Båstad 2009, Lyon 2008 och 2004 samt Milano 2005).

Motståndare i finalen blir antingen toppseedade serben Djokovic eller, en annan ryss, Youzhny.  


I kväll spelar också två andra svenskar semifinal i Rotterdam. Först är det Robban Lindstedt/Julian Knowle som möter Nestor/Zimonjic. Senare är det Simon Aspelin/Paul Hanley mot Cermak/Mertinak.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0