Seg seger för Robin

Robin Söderling är klar för tredje omgången i Mastersturneringen i Toronto. Han vann en jämn och hård kamp genom att kämpa ner letten Gulbis med 4-6, 6-4, 6-4 på 2 timmar och en kvart.
 
Spelarna följs åt fram till 4-5 och svensk serve i det första setet. Då tappar Robin serven. Gulbis har sedan ett flertal, fyra, chanser i början av andra set att bryta svensken utan att lyckas. Robin kämpar på och börjar mer och mer få ordning på sitt fotarbete och servandet. Efter ett långt game bryter han till 4-3 och håller sedan setet ut. I avgörande set ser man att Robin är fokuserad på vinst. Han är nära ett par gånger i Gulbis serve utan att komma åt. Vid två tillfällen tar letten hjälp av läkaren för en ömmande vad. 
Vid 4 lika kommer chansen. Först vid 30-40 som Gulbis räddar med en stenhård andraserve. Robin får en andra chans. På den lägger letten bollen i nät och breaket är där. 
Robin kan sedan serva hem matchen - han avslutar med ett ess. Säkert på mittlinjen. En tuff första match, men Söderling har mycket att bevisa i nästa omgång.  

Nu väntar segraren mellan en Nalbandian i storform eller spanjoren Robredo.

Robert Lindstedt/Horia Tecau vann också de. De mötte spanjorerna Ferrer/Lopez och tog hem det med siffrorna 7-5, 4-6, 11-9.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0