Argentinaren för bra - Robin utan chans

Den svenska världsfemman Robin Söderling spelade bra, men på andra sidan nätet stod argentinaren David Nalbandian och han spelar som i trans. Han har nu vunnit elva raka matcher.

Åttondelsfinalen i Masters i Toronto var inget undantag mot fem av de tidigare sex mötena mellan Söderling och Nalbandian. Robin föll med 6-4, 4-6, 1-6 på dryga två timmar.

Efter att ha vänt ett break till att bryta argentinaren två gånger, det andra, till setvinst vann han första set med 6-4. I andra tappar han serven omgående och det blankt. Robin bryter omgående tillbaka, men tappar sedan igen sitt servegame. Spelarna följs åt och Söderling kommer inte åt. Han räddar de första fyra setbollarna men får ge sig på den femte.
Det avgörande setet börjar även det illa. Robin tappar sin serve och det med en gång. Han hamnar i underläge med 15-40 och räddar dem. Får ännu en breakboll emot och sedan tapp, 0-1.
0-30 till Robin i argentinarens egna servegame härnäst och två dubbelfel av Nalbandian hjälpte inte, han kom inte nära för det. Nalbandian lyckades nu med mer och mer. Han förde spelet och Robin såg mer ut som en förlorare. Även om han knöt näven och såg taggad ut så fanns inte den rätta träffen och flytet där. I nästa servegame för svensken så tappar han även det och 1-4. Robin kommer även i underläge i sitt nästa servegame med 30-40 och en matchboll. Robin avslutar matchen med att lägga den lång. 

Robin spelade bra. I första set hade han en bra intensitet och höll spelet uppe och höll igång spelet och vann duellerna. Ju längre matchen led desto bättre spelade Nalbandian. Robins förstaserve satt men när det var andraserve så såg och uppträdde Robin nervös ut.

Nalbandian vann två matcher i Davis Cupkvarten mot Ryssland i juli, sex matcher/turneringen i Washington och så nu tre matcher i Toronto. Han är nu rankad på plats nummer 45 men väntas stiga än mer inom kort. I måndags steg han hela 72 platser. Nalbandian har som bäst varit rankad på plats nummer 3 (i oktober 2006). Robin har nu bara vunnit en av de sju matcher de spelat.

För Robin väntar nu ännu en Masters, Cincinnati som inleds på söndag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0