Semi igen för Söderling

För andra veckan i rad är Robin Söderling i semifinal i Masters. Förra veckan i Indian Wells, denna i Miami.
Och som han är det. Vinst i dag över trettondeseedade ryssen Mikhail Youzhny med 6-1, 6-4 på drygt en timma.

Robin inleder med att tappa sin serve blankt. Men som han kommer igen. Det märks lång väg att Söderling vill tillbaka och det med en gång. Vilket kroppspråk han visar upp. Söderling bryter tillbaka omgående. Han gör det igen till 3-1 och 5-1. Han avslutar setet med att serve hem det blankt. Detta efter att förstaserven inte alls fungerar. Det är ändå spel mot ett mål. Robin rullar in dem låga bollarna och slår hårt på dem höga. Han rör sig så bra som vi vant oss att se honom göra och lyser av ett lugn och självförtroende.
Andra set börjar lika bra. Robin bryter ryssen omgående. Vi ser en styck Youzhny som är mycket konfunderad, han skriker rakt ut av frustration. Robin gör sedan ett sämre game som han tappar återigen blankt. Söderling svarar på det med att bryta ryssen igen. Efter 54 minuter så håller ryssen sin serve för första gången i matchen. Det står då 6-1, 3-1...
Ett slarvigt game av Robin igen efter det gör att det är utjämnat. Som svar på det tappade servegamet bryter Söderling ryssen en gång till, för sjätte gången i matchen.
Spelarna håller sina servar och Robin har chans att serva hem matchen vid 5-4. Han går från 15-30 till en matchboll. Ryssen ser loj ut och lägger matchbollen enkelt ut och semifinalplatsen är säkrad.

Imorgon, klockan 01, väntar Tomas Berdych, rankad på plats 20, från Tjeckien. Robin har mött honom sex gånger på touren och vunnit fyra av dem. Senast var i Kuala Lumpur då Söderling bara släppte fyra game.
Vi får gå tillbaka till 2005 och på gruset i Monaco för att se en vinst för tjecken över sonen från Tibro.

I den andra semin möts Andy Roddick och Rafael Nadal.

Kommentarer
Postat av: Hallen

Söderling har mött Berdych 7 gånger och vunnit 5 av dom. Och sist Robin förlorade mot Berdych var i Monte Carlo masters 2007 inte Monaco 2005.

2010-04-02 @ 15:48:44
Postat av: Emil

Hallen du har rätt om man räknar med även matcher på Challange, vilket jag inte gjorde i min statistik. Vad gälller Monte Carlo och Monaco är det samma turnering... /Emil.

2010-04-03 @ 02:26:15
Postat av: Alex

Pinsamt av robin i semin :(

2010-04-03 @ 02:28:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0