Robin ett nummer för litet

Robin Söderling räckte inte till i Barcelona Open BancSabadells. Han föll mycket knappt mot hemmaspelaren Fernando Verdasco med 3-6, 6-4, 6-3 på dryga två timmar. 

Redan i matchens tredje game kommer Söderling i underläge och en breakboll emot sig. Han reder ut det genom att spela aggresivt. I det sjätte gamet (3-2) så går Robin upp till 0-30. Spanjoren svarar med att vinna fyra raka poäng i egen serve och fyra till på raken i Robins nästa servegame vilket innebär att svensken tappar sin serve blankt och första breaket är ett faktum. Verdasco spelar en mycket bra tennis och ser helt opåverkad ut. 
I svenskens nästa servegame blir det återigen svårigheter. Vid 30-40 så är första setbollen ett faktum. Robin sluggar på och räddar den när Verdasco lägger den ut. Genom ett dubbelfel är då dags för setboll nummer 2. Spanjoren gör där ett oförklarligt misstag när han har öppen bana och skall "bara" lägga in en backhand vid nät, men han lägger den långt utanför baslinjen. Söderling räddar ännu en setboll men på den fjärde avgör spanjoren genom en läcker boll på sidlinjen och Robin är bortspelad. Första set till Verdasco.

Robin börjar andra på ett fantastiskt sätt. Vi får se en mycket mer aggresiv och en svensk på tå hela tiden som trycker i varje slag på ett hårdare sätt. Han skaffar sig två breakbollar omgående. Spanjoren räddar båda och ytterligare en innan Robin kan gå på servereturen och avgöra när Verdasco lägger ut poängen. Söderling första break är hemma. Av någon anledning så blir Robin stillastående i sitt nästa servegame och tappar det på andra brekabollen. Robin har nu tappat tre raka servegame och det ser inte bra ut. 
Han spelar dock upp sig igen och får fram 2 lika. I sitt nästa servegame hamnar i trubbel igen. En breakboll vid 30-40. Söderling träffar poängen sent och den slår ner på utsidan av sidlinjen. Linjedomaren dömer ut den men Verdasco visar att den var inne och istället för 2-4 går poängen om. Söderling vänder på gamet och 3-3.
Av bara farten går Robin fram till en breakboll i nästa game. I nät av Verdasco och Robin har vänt på steken, 4-3. En misslyckad stoppboll i det tionde gamet gör att Söderling har två setbollar i egen serve. På en andraserve avgör Söderling och setet till Sverige. På en kvart har Robin vänt matchen.

Tyvärr, för svensk del, får vi se ännu en vändning i det avgörande setet. Genom att Robin gör fyra enkla misstag då han ser mycket passiv ut avgörs matchen. Hemmahoppet kan enkelt bryta till 3-1. Söderling får inte någon mer chans. Söderling avslutar i det matchens sista game genom att göra enkla misstag. På den första matchbollen lägger han en backhand långt ut och turneringen glider honom ur händerna. Fernando Verdasco är mästaren. 
Söderling visar ännu en gång att han inte är där än när det gäller att ta hem en tung grustitel. Vi får hoppas att han snart ändrar på detta.  

Verdasco har i och med seger här reducerat till 4-2 i matcher mot Robin och den första på grus.

Trots allt är detta en mycket bra gruspremiär för Robin. Han gick till andra omgången i fjolårets upplaga av denna turnering. När rankingen är klar och presenteras imorgon kommer han åter, efter ett par veckors tapp, vara på plats nummer 7. Söderling åker nu omgående till Mastersturneringen i Rom där han är femteseedad o går in i andra omgången, tidigast på tisdag mer troligt på onsdag. Lotten har gjort att Söderling är på samma halva som Nadal (i en ev kvartsfinal) och Federer (semi).

I samma turnering har vi två dubbelpar. Johan Brunström/Jean-Julien Rojer möter i sin första match, imorgon vid 17.30, det schweiska paret Federer/Allegro. Det sjätteseedade paret Simon Aspelin/Paul Hanley går in i turneringen i den andra omgången. Där får de möta vinnaren i fighten ovan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0