Inte en chans för Robin

Masters i Rom är över för Robin Söderling. Han hade inte en chans mot Stanislas Wawrinka från Schweiz som vann med 6-3, 6-2 på dryga timmen. 

Redan i det fjärde gamet räddade Robin en breakboll efter att lugnt och säkert bollat schweizaren från hörn till hörn. I näste game skaffar sig Robin två breakbollar efter en mycket vacker poäng av Robin vid nät. Men enkla poäng på dessa avgörande poäng ger honom inte övertaget.
Genom att lägga en lång smash ut hamnar Robin åter igen, och istället i eget, underläge i egen serve, 15-40. Han räddar en men får sedan se sig i underläge när Wawrinka kommer fram på nät, 2-4. Vid 2-5 räddar Robin den första setbollen genom att slå ett ess.
Vid 3-5 och chans att serva hem första set så får inte Wawrinka inte in en enda förstaserve förrän på setboll nummer tre. Schweizaren gör bland annat två dubbelfel, men Söderling kommer inte åt. Första set är borta.

Det andra setet inleds inte mycket roligare. Söderling tappar både till 0-1 och 0-3. Han räddar två breakbollar vid 0-4, men kommer inte närmare för det. På slutet såg Robin uppgiven ut.

Den forne världsnian, från september 2008, gjorde inte många misstag på hela matchen. Rättare sagt bara tolv stycken, mot 30 för Robin. Söderling började bra och vi kunde se en del av den Robin årgång 2009 på det röda gruset på Roland Garros.
Wawrinka sprang på det meste och fick in de flesta bollar. Söderling gjorde mer och mer misstag ju längre matchen led och blev mer och mer seg i benen. Vinner man bara nio poäng i motståndarens serve vinner man inte någon match.

Även i fjor gick Robin till den tredje omgången i Rom, så några poäng tappar han inte.

Nästa turnering för svensken blir Masters i Madrid som inleds den 9 maj. Därefter blir det spel i den nya turneringen för året i Nice med start den 16 maj. Detta innan det sedan är dags för årets andra Grand Slam i Paris.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0