En stel, orörlig och spänd Söderling föll stort

Även denna Mastersturnering, i Miami, tog stopp i semifinalen för Robin Söderling. Tomas Berdych, rankad på plats 20, från Tjeckien var ett par nummer för stor för Söderling denna gång. Förlusten skrevs till två gånger 2-6. Samma siffror, fast tvärt om, senast de möttes på touren.

Fram till 2 lika i första set var det match, efter det var Söderling en slagen man. Han visade sig vara mänsklig. Robin var stel, orörlig och spänd. Han hade dålig balans i kroppen, fick inte koordination rack-huvud-kropp att fungera vilket gjord att han kom fel in till de flesta slag. Han vann knappt en enda lång duell.
Vid 2-2 i första fram till breakbollar emot vid 0-1 i andra vann Robin tre bollar samtidigt som Berdych vann 23. Efter det kunde inte Söderling resa sig.
I och för sig stred han tappert och räddade både två breakbollar i sitt första och andra servegame i andra set men fick ge sig på breakboll nummer fem i sitt tredje egna game.
Robin visade hela matchen igenom att han vill, men denna afton kunde han inte.

Frågan som vi aldrig får svar på är vad som hade hänt i denna match om Söderling vunnit den långa duell som blev på hans enda breakboll, i Berdych första servegame. Nu la han den i nät...

Det Robin får ta med sig från de två senaste Mastersturneringarna i USA, Indian Wells och Miami, är två semifinalplatser och fint spel fram till dessa. Tråkigt att han gör två sämre prestationer i båda dessa. Men mycket bra spel av Robin och ett härligt självförtroende inför den kommande grussäsongen. Den inleds för Söderlings del i Monte-Carlo om dryga veckan, den 10 april.

Den Svenska DC-bloggen återkommer i vanlig ordning inom kort.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0