Argentina i första omgången

Idag lottades nästa års Davis Cup och dess första omgång i World Group den 5-7 mars.
Sverige får möta Argentina och det kommer att vara på hemmaplan. Sverige hamnade på den övre halvan där också Ryssland/Indien (i en ev kvartsfinal, båda blir på hemmaplan) och Spanien/Schweiz/Tyskland/Frankrike (semifinal) finns.
Detta får anses som en helt ok lottning. Det kunde blivit så mycket värre.

Vi har mött Argentina tre gånger de senaste fyra åren. 2006 i Buenos Aires då Sverige föll med 0-5. 2007 i Svenska Mässan i Göteborg då Sverige hade avgjort redan efter två dagar, till slut 4-1 och 2008 då vi åter var i Argentina och fick stryk, denna gång med 1-4. Sverige har också mött Argentina 1983 i Kungliga Tennishallen, då det blev vinst med 4-1.

Argentina har ett mycket starkt lag. I deras senaste match, kvartsfinalen mot Tjeckien i somras, tog Del Potro (rankad på plats nummer 5) och Juan Monaco (37) hand om singlarna och Acasuso/Mayer dubbeln.
Under året har också Chela (113) och Vassello Arguello (49) spelat singel i DC och Arnold Kerr och Vassello Arguello dubbel. Vi får heller inte glömma bort David Nalbandian som fått i stort sett hela åter först av skador.

Argentina som land har aldrig vunnit Davis Cup. Dock har de varit i final tre gånger, 1981, 2006 och i fjor.

En stor fråga att fundera på är vart denna match i första omgången skall spelas. Svenska Tennisförbundet har sedan tidigare gjort klart att avtalen med s.k. DC-kommunerna skall ses över.
Malmö är avstängda av det Internationella Tennisförbundet i fem år. Helsingborg gjorde en mycket klen insats rent arrangörsmässigt i helgen som gick. Återstår gör det enkom Göteborg. Den Svenska DC-bloggen tycker att om inte Göteborg vill ha den borde Stockholm och Kungliga Tennishallen tillfrågas. Det känns som om en match av denna karaktär är som klippt och skuren för Göteborg/Svenska Mässan eller Stockholm/Kungliga Tennishallen.

En annan stor frågan som vi i dagsläget inte fått något svar på är vem/vilka som kommer att leda Sverige. Vi får se om det blir Wilander/Nyström eller någon/några helt andra.

Vi får se vad som händer - Den Svenska DC-bloggen lovar att återkomma.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0