Söderling Vs Rumänien 3-2

Robin Söderling är en otroligt bra tennisspelare - det han visat upp i helgen i DC-kvalet i Helsingborg imponerar verkligen. Tre matcher och tre segrar.

Idag så vann han den ack så viktiga förstasingeln över Victor Hanescu, rankad på plats nummer 28, med 7-5, 6-1, 6-0 på drygt en och en halv timma.
Det var match i drygt en halvtimma, efter det vann Robin alla utom ett game. Det kändes som om när han väl fick ordning på sina returer så blev Hanescu enkom en statist.

Spelarna följde åt fram till 5-6 och rumänsk serve. Då går Robin fram till 0-40. Hanescu räddar en men på den andra avgör Robin och första set till svensken.
Slagen sitter nu med perfekt längd och hårdhet. Rumänen hinner inte med. Robin dubbelbryter Hanescu och går fram till 5-0. Ett tröstgame till rumänen men det var också det sista han fick på hela matchen. Första set tog dryga 40 minuter - de sista två knappa 50 tillsammans.
Robin avslutade med att på matchboll nummer ett försöka sig på en stenhård andra serve. De lyckas inte men på matchboll två är det klart. Spelare på bänken och Mats Wilander/Jocke Nyström har gjort det igen. De har hållit kvar Sverige i den högsta serien, World Group.

I den avslutande singelmatchen vann Vinciguerra första set mot reserven Marius Copil med 6-4. Han fick känningar i den stukade foten och avbröt matchen. Förlust alltså för Vinc igen.

Sverige är numera, efter förlusten i våras mot Israel, rankande på plats nummer 9 (två platser ner sedan innan). De åtta länderna framför Sverige gick alla till årets kvartsfinal vilket i sig innebär att Sverige för första gången på många år inte kommer att seedas inför lottningen i Geneve på onsdag.
Vi kommer att lottas mot någon av följande sex länder:
Spanien (som då kommer att spelas på bortaplan)
USA (borta)
Ryssland (hemma)
Argentina (hemma)
Kroatien (här kommer lotten av avgöra med tanke på attt vi aldrig möts innan)
Tjeckien (borta)
Tyskland (hemma)

Det är med andra ord tufft motstånd rakt igenom. Vi får, givetvis, hoppas på hemmaplan för Sverige. Mardrömmen skulle vara Spanien eller USA på bortaplan.

Det sjunde landet är Israel, men Sverige kommer inte kunna lottas mot av den enkla anledningen att vi mött Israel i första omgången de två senaste åren (2008 och i år). Detta i sig innebär, enligt ITFs regelverk, att vi inte kan mötas en tredje gång.

Den svenska DC-bloggen återkommer innan onsdag med ytterligare reflektioner över vad vi tycker om den gångna DC-helgen i Helsingborg, vad vi tycker om DC-kommunerna och mycket, mycket mer.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0