Robin vidare efter 16 minuter

Det blev inte mycket till match för Robin Söderling i US Opens andra omgång ikväll. Hans motståndare Marcel Granollers bröt vid ställningen 2-0 och 40-0 till Söderling. Spanjoren klagade på ett ömmande ryggslut.
Svensken servade hem första gamet blankt. Redan då kunde man se att Granollers rörde sig illa och tog sig mot ryggen. Han bad om medicinsk hjälp som han också fick i sidbytet. I nästa game så får Robin först en breakboll vid 30-40. Bollduellen efter så lägger Robin ut en relativt enkel poäng. Söderling får dock en ny chans/breakboll. Spanjoren lägger en misslyckad stoppboll som Robin lätt kan lägga undan och breaket är hemma.
Robin servar sedan stabilt och vid 40-0 så är det färdigspelat för Granollers.

Detta innebär att Söderling nu är klar för den tredje omgången, detta är tangerat med det bästa resultatet han gjort, året var 2005. Han möter på lördag en mycket formstart Sam Querrey, seedad tjugotvåa, från USA. Amerikanen var så sent som i helgen i final i New Haven. I fjor gick han till fjärde omgången i US Open.
De har mötts två gånger, Robin har vunnit båda. Första gången var 2006 i New Haven då Robin vann i skiljeset. Andra mötet var i januari i år i Brisbane då också Söderling vann, dock i två raka.

Kan tyvärr konstatera att Simon Aspelin/Paul Hanley är utslagna. De föll i avgörande set mot Ljubicic/Llodra. Förlustsiffrorna skrevs till 6-4, 3-6, 4-6.

Inatt, fredag, spelar Lindstedt/Damm sin andra match. De möter männen Gonzalez/Monaco från Argentina. Bana 6 som tredje match, runt klockan 22/23 är det som gäller.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0