Personbästa av Söderling

Robin Söderling är klar för åttondelsfinal i US Open i New York, USA. Han vann över den senaste månadens amerikanske succéman Sam Querrey, seedad som nummer 22 i turneringen. Och som han gjorde det. Siffrorna skrevs till 6-2, 7-5, 6-7 (6-8), 6-1 på två timmar och tjugoen minuter.
Detta innebär att Söderling är framme i åttondelen där han möter ryssen Nikolay Davydenko, seedad åtta.

Robin spelade en stabil tennis och såg säker ut i sitt grundspel under hela matchen. Han hade inte någon svacka.
Han inledde mycket starkt. Redan i det tredje gamet skaffar han sig, genom en magnifik retur, två breakbollar. Han kniper den första, 2-1. Amerikanen spelar avvaktande, ser något loj och håglös ut.
I det sjunde gamet, genom att succesivt spela sig fram på nät där han avgör, skaffar sig Robin ännu en breakboll. Querrey räddar den men gör sedan dubbelfel. Denna gången tar Robin chansen och går fram till 5-2. Han servar sedan hem setet blankt. Det har nu enkom gått 21 minuter och Robin ser lugn och säker ut.

Andra set fortsätter i samma stil. Svensken bryter omgående fram till 2-0. Han håller det till det sjätte gamet. Querrey vaknar då till liv och får tre breakbollar vid 0-40. Robin räddar två men tappar sedan, 3 lika. Spelarna följs åt fram til fem lika och serve för amerikanen. Vid 30 lika slår Söderling en mycket läcker in-side-out och breaket är där, 6-5. Fyra bollar senare står det 40-15 och således två svenska setbollar. Robin gör då ett ess på sin andraserve och även andra set till Tibrosonen.

Robin startar även tredje set förtroendeingivande. Han har först en breakboll och sedan en till utan att knyta åt säcken. Querrey reder ut det, 0-1. De följs åt fram till 3-4 och svensk serve. Han kommer under, räddar en breakboll och avslutar med två ess, 4-4. Setet går till tiebreak. Båda spelarna servar mycket stabilt och är inte i närheten till att bryta. Robin började serva vilket innebär att han, utan minibryt, går fram till 6-5 och således en matchboll. Querrey kontrar med att sätta sina två servar och får fram en setboll. En hård kamp med båda spelarna vid nät vinns av amerikanen och lustigt och något överraskande minibryter han och vinner tredje set.

Robin rivstartar i det fjärde. Han går fram till 3-0 via ett break. Han har två breakbollar i amerikanens nästa servegame fram till 4-0 men Querrey reder ut det, 3-1. Nästa servegame, då avgörs matchen. Det böljar fram och tillbaka. Det är likaläge åtta gånger och Robin räddar inte mindre än fem breakbollar. Han vinner till slut och får 4-1. Querrey orkar inte resa sig efter det. Söderling bryter blankt och servar sedan hem matchen också det blankt. Det personbästa rekordet i US Open är slaget av Söderling. Som bästa har han 2005 varit framme i den tredje omgången.

På måndag kväll väntar nu ryssen Nikolay Davydenko, just nu rankad på plats nummer åtta. Han har vid två tillfällen varit i semifinal i US Open, 2006 och 2007. I fjor gick han till just åttondelen.
Robin har mött honom inte mindre än sex gånger och har fyra vinster. Vem minns inte mötet på Roland Garros tidigare i år när Söderling formligen pulviserade ryssen.
På hardcourt dock så leder ryssen med 1-2. De har mötts en gång tidigare i US Open. Det var 2004 och då vann Davydenko med 3-1 i set.

Vi säger grattis, så här långt, till Robin och hoppas på mer...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0