Lottning imorgon

Imorgon torsdag är det lottning inför Sveriges kvalmatchen i Davis Cup mot Rumänien. Matchen spelas i Helsingborg/Idrottens Hus. Matchen kommer att spelas på en något långsam och hård Acrylismatta med bollar av typen Dunlop Roland Garros. 

Efter att ha specialstuderat det som erbjuds i diverse olika medier och sett över hur kapterna Wilander och Pavel fomerat sina lag innan så tippar Den Svenska DC-bloggen vilka som kommer att spela.
På fredag så blir det den svenka ettan Robin Söderling, rankad på plats 11, mot den rumänska tvåan Victor Crivoi, 95. De möttes i Rom i våras och då vann Robin med 6-1, 6-7, 6-1. Robin har ett DC-facit på 6 vinster och 3 förluster. På hårt underlag är siffrorna 3-1 och på hemmaplan 1-0 (kvarten 2007, i Göteborg, mot Del Potro). Rumänens DC-siffror är 2-3 där båda segrarna är på grus. Hans facit inomhus är 0-2.

Andreas Vinciguerra, 272, tar hand om den andra singeln. Han ställs då mot Victor Hanescu, 28. De har aldrig mötts. Vincis DC-siffror är 3-5. Senast han vann var 2003 mot Saretta/Brasilien i Idrottens Hus...
Rumänen har 10-11 i singel och 0-2 i dubbel. 6 av singelvinsterna har kommit på grus och han har ingen vinst på hardcourt (på fyra försök).

Lotten får avgöra vilken match som spelas först.

Dubbeln på lördag känns mycket oklar. Om Sverige leder med 2-0 tror jag att Lindstedt spelar med Söderling. Om inte så får nog Robban sällskap av Aspelin och Robin sparas till första singeln på söndagen.
Wilander anmäler Aspelin/Lindstedt. Söderling har än så länge aldrig spelat dubbel i DC. Aspelins DC-siffror i dubbel är inte så imponerande, 3-6. Robbans siffror är 1-2. Dock så vann de tillsammans i den senaste matchen mot Israel.
För Rumänien så anmäls nog Tecau tillsammans med kapten Pavel. De spelade ihop i US Open för dryga två veckor sedan. Tecau har 4 vinster och lika många förluster när det gäller dubbel i DC. På hard är det 1 vinst och 2 förluster. De har spelat ihop en gång, mot Korea 2006, då det blev vinst. Pavel har spelat 15 dubblar i DC med 8 vinster. 

Sista dagen inleds med Söderling mot Hanescu. De har mötts två gånger. 2004 vann rumänen i Scottsdale. I fjor fick världselvan revansch och det lätt i Memphis med 6-2, 6-1. Båda gångerna med andra ord på hardcourt.
Om matchen lever tror jag att ändå att Rumänien väljer Crivoi i den femte och helt avgörande matchen. Han är bättre rankad än kaptenen Pavel, 656, och har mer tempo i sig. Det som talar emot det är att matchen spelas på hardcourt och att Pavel spelade i US Open för ett par veckor sedan. Om han slänger in sig själv i den avgörande matchen mot Vinciguerra så har han vana att vinna mot Vinc. De har mötts två gånger med vinst till Pavel båda gångerna. Dock så var det länge sedan, 1999 och 2001.
Kanpten Pavel har spelat 47 singlar och vunnit imponerande 32.

Den Svenska DC-bloggens har tidigare tippat att Sverige vinner med 4-1. Det står 1-1 efter första dagens singlar efter vinst för Robin och förlust för Vinci mot Hanescu i en stentuff femsetare. Vi vinner sedan dubbeln och Robin avgör i söndagens första singel.

Den Svenska DC-bloggen kan också lova, som vanligt, att återkomma.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0