Dubbelt upp för Robin

Sverige leder med 2-1 efter dagens DC-dubbel i Helsingborg mellan Sverige och Rumänien
Båda kaptenerna hade utnyttjat rätten av att byta ut spelare inför matchen. För Sverige så byttes Aspelin ut mot Söderling i toppform och Rumänien Copil bort och in med Victor Hanescu.

Sverige, Lindstedt/Söderling, vann i tre raka och täta set med 6-1, 7-6 (9-7), 7-6 (7-5) på knappa två och en halv timma.

Söderling inledde något knackigt. Tillsammans med Lindstedt räddade de en breakboll i det första gamet. Om Robin inledde något skakigt så var det ingenting mot det rumänska paret. Efter två dubbelfel av Tecau så bröt svenskarna omgående. Samma visa när det var dags för Hanescu att serva för första gången. Två breakbollar och hastigt och lustigt stod det 4-0. Vid 5-1 så servade Lindstedt för första set. En setboll vid 40-30 räddade av rumänerna. Två stabila servar senare var första set i svensk ägo.
I andra så spelare Hanescu/Tecau upp sig. I det sjätte gamet så hamnar svenskarna i underläge. Efter två magiska returer från Hanescu är det 15-40 och två breakbollar för rumänerna. Ytterligare en magisk retur i korridoren, samtliga förbi Söderling, och breaket är ett faktum, 2-4.
Två servegame senare är det dags för Hanescu att serva hem setet. En missbedömning vid nät av Tecau och det är två breakbollar till Sverige. En räddad men på nummer två är det brutet och 4-5.
En svenks breakboll dyker upp även i nästa rumänska servegame. Ett par stabila servar senare är den borta och även gamet. Söderling servar sedan det svenska paret till tiebreak.
Söderling släpper en boll som han tror skall gå ut men icke och minibryt till 0-2. En duell senare och det är återbrutet, 2-3. Vid 5 lika servar Söderling Sverige till en setboll. Rumänska Tecau servar stabilt, två gånger om, även han och det blir en rumänsk dito. Söderling vill inte vara sämre han. Två stabila servar och det är åter svensk setboll. På nästakommande poäng blir det en duell vid nätet som Lindstedt/Söderling vinner och även det andra setet är i hamn.
Rumänerna vägrar att bryta ner sig. Båda lagen håller sina servar fram till ett nytt tiebreak. Sverige minibryter fram till 4-2. Vid 5-3 spelar sig svenskarna fram till tre stycken matchbollar. Tecau servar stabilt och essar sig fram till bara en kvar. Då passar Lindstedt på att göra ett ess och segerna är ett faktum.

Det är kul att se att Sverige har fått ett DC-dubbelpar som går att lita på. De har nu två år i rad representerat Sverige i World Team Cup och gick även till final i Båstad i somras. Nu är detta par också obesegrat i Davis Cup.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0